Acasă Administrație publică EDITORIAL Dar poza asta culturală, de ce n-ați pus-o în portofoliul de...

EDITORIAL Dar poza asta culturală, de ce n-ați pus-o în portofoliul de campanie, dom’ primar? E atât de expresivă!

0

O așa campanie electorală plină de poze nu s-a mai pomenit la Bârlad. Care de care mai colorate, mai ”fotoshop-ate”, făcute și din dronă, și de pe blocuri, la apus de soare, la răsărit de lună, oricum și oricând, numai candidatul să iasă câștigat.

Trebuie să recunoaștem, spiritul artistic i-a chinuit cel mai tare pe liberali. Ei sunt sensibilii acestei campanii, singurii care s-au prins că orice oraș arată mai bine în poze decât în realitate.

Ți-e mai mare dragul să stai pe Facebook și să admiri Bârladul din pozele de campanie ale PNL. Așa e de frumos, că nici nu-l recunoști când ieși pe stradă. Numai de nu i-ar trece prin cap vreunui contracandidat să se inspire de la Boroș și să ne strice feng-shui-ul cu imagini pe care camerelele foto ale liberalilor le ocolesc.

Colajul foto cu Grădina Publică a fost de-a dreptul impresionant. Echipa de campanie a lui Dumitru Boroș l-a realizat în ideea de scoate în evidență ”investițiile” care, spun ei, au făcut din Grădina Publică un loc de nerecunoscut. ”O altă Grădină Publică”, ca să-i cităm.

De apreciat sunt băncile. Foarte frumoase, bune și trainice. Pe deasupra, personalizate! Le trecem la capitolul realizări.

Asfaltul nou de pe alei ne prinde foarte bine. Felicităm fotograful care a avut inspirația să nu vină într-o zi în care ar fi rămas cu picioarele înțepenite în aluviunile ce se scurg de pe deal.

Și gazonul este grozav, de un verde deosebit, balsam pentru privire! Iar de panseluțe… ce să mai spunem decât că sunt perfecte? Atâta gingășie și totuși atâta forță prin culorile vibrante care străpung arșița verii! Realizări, clar!

Ce mai avem în poza de campanie electorală? A, da! Sistemul modern de irigații. Nu se vede, e în tufele de panseluțe! Boroș l-a trecut tot pe lista realizărilor sale. Fie! Nu știe multă lume că proiectul e vechi de prin 2014, când el nici nu visa să ajungă primar, și era păcat să nu profite de asta.

A scris mai toată presa vremii despre sistemul performant de irigații ce urma să fie montat în Grădina Publică și în zona de sud a orașului. La vremea cuvenită ne-am supărat și pe pesediști care, deși au întocmit proiectul, nu l-au pus în practică imediat, așa încât bieții muncitori de la spații verzi udau florile cu furtunul, cum udam roșiile în grădinile comuniste din fața blocului. Au explicat că din lipsă de fonduri.

Ne facem că nu știm și că după ce Boroș a preluat primăria, proiectul nu a fost implementat. Tot din lipsă de fonduri. A stat încuiat în sertar și a văzut lumina zilei abia acum, aproape de campania electorală. Când s-au găsit fonduri.

Dumnezeu să-i dea sănătate omului de afaceri Constantin Duluțe, care a pompat atâta bănet în bugetul local al Bârladului. Dar parcă banii cu pricina trebuia să fie cheltuiți pentru construirea unui spital, nu? Las’ că-s bune și panseluțele. Simți cum îți dau sănătate când le miroși!

Per total, poza cu realizările primarului Boroș în Grădina Publică a Bârladului arată foarte bine. Nu prea găsim motive să nu-l votăm.
Totuși, lipsește ceva. Parcă e prea multă natură statică, nu? Îi trebuie puțină viață, puțin antren, ceva care să satisfacă toate gusturile.

Un stop cadru la statuia lui George Enescu ar fi fost ideal. Un întreg univers de culoare, veselie și mâncarea se îmbină armonios sub bagheta fermecată a marelui compozitor. Mașini de popcorn săltăreț, tonete cu gogoși grecești, arena lui Mickey Mouse și Rățoiul Donald care zâmbesc ghiduș în aceeași fereastră cu Pluto ne încântă privirile și ne obligă să recunoaștem că da, e ”o altă Grădină Publică”.

Una din care Marghiolița Iamandi, frumoasa din legenda care spune că domnitorul Mihail Sturza a înființat Grădina spre a i-o oferi drept omagiu, ar fi fugit oripilată . Cu Minnie Mouse dupa ea, hotărâtă să  o convingă, ca înainte de a pleca, sa probeze fundița  cea nouă, foarte stabilă pe creștet la zbenguiala în tiribomba gonflabilă. (Simona MIHĂILĂ)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.