Acasă Administrație publică Scandalul face bine! Școlile Bârladului vor avea tot ce le trebuie la...

Scandalul face bine! Școlile Bârladului vor avea tot ce le trebuie la început de an școlar

0

A fost de ajuns o scânteie de scandal politic, pentru ca șansa a peste 10.000 de elevi și circa 1.000 de cadre didactice din Bârlad de a începe anul școlar în condiții de igienă impuse de pandemia de coronavirus, să răsară peste noapte.

Unde până alaltăieri conducerea Primăriei Bârlad intenționa să trimită la școală atâtea mii de suflete fără a pune la dispoziție bani pentru dezinfectanți, măști și tehnică în caz de apariție a scenariului cursurilor online, brusc aflăm că … a fost o neînțelegere.

Primarul Dumitru Boroș a anunțat ieri, la ședința Consiliului Local, pe a cărei ordine de zi se afla proiectul de rectificare bugetară, pe care pesediștii amenințaseră că nu-l vor vota dacă Boroș nu alocă un milion de lei pentru școli, cu vestea că va pune chiar mai mult: 1,6 milioane de lei. Să tot avem campanii electorale!

Revelația edilului-șef s-a produs la scurt timp după ce PSD Bârlad a organizat (marți) o conferință de presă în care a condamnat dezinteresul cu care Boroș a tratat subiectul începerii anului școlar, nealocând la rectificare niciun leu. Revolta social-democraților se declanșase în timpul ședinței comisiei de specialitate, unde directorul economic al Primăriei, Liviu Angheluță, care ar fi fost trimis de Boroș, le-a spus că nu sunt bani.

Imediat după conferința de la PSD, unde Gabriela Plăcintă, până de curând șefa Inspectoratului Școlar Județean, a catalogat gestul primarului drept ”iresponsabil și criminal”, Boroș s-a apucat să-și facă temele și i-a chemat repede-repejor la discuții pe toți directorii unităților de învățământ. Le-a cerut ca până astăzi să comunice la primărie lista cu toate câte au nevoie.

Evaluarea preliminară făcută în timpul ședinței cu directorii i-a arătat că ar fi nevoie de circa 1,6 milioane de lei. Așa încât, la ședința Consiliului Local de ieri, a putut să le arunce triumfător în față pesediștilor că el avea de gând să dea chiar mai mulți bani decât au cerut ei. Dar dacă nu l-au lăsat să zică primul…

Intenționa, spune Boroș, să facă o ședință viitoare pentru suplimentarea sumelor.

PSD a decis să respingă proiectul de rectificare bugetară, ca o garanție că Boroș se va ține de cuvânt și a cerut ca ca ședința extraordinară să aibă loc luni, 31 august.

”Așa cum am promis, în cazul în care amendamentul nostru depus la proiectul rectificării bugetare nu va fi susținut, nu vom vota acest proiect. Primarul Boroș a dovedit încă o dată că liberalii sunt nepăsători față de nevoile elevilor, părinților și dascălilor, îngrijorați de lipsa de organizare și subfinanțare a procesului educativ. Primarul și aparatul propriu vor trebui să vină luni cu o propunere viabilă de buget defalcat pe fiecare unitate de învățământ și pe fiecare categorie de produse în parte. Mai bine fără borduri o lună, dar cu școala pregătită să primească elevii și profesorii în siguranță!” (Simona MIHĂILĂ)

Citește și : Anul școlar la Bârlad stă pe un butoi cu pulbere. ”Zero lei pentru dezinfectați, zero lei pentru măști, zero lei pentru tehnică de predare online”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.