Acasă Local 16 refugiați, cazați de Episcopia Hușilor la mănăstiri din județ. PS Ignatie,...

16 refugiați, cazați de Episcopia Hușilor la mănăstiri din județ. PS Ignatie, la Vama Albița, cu ajutor si suport medical pentru refugiați

0

Luni, 28 februarie 2022, 16 refugiați au fost cazați la Mănăstirile „Schimbarea la Față” și Moreni și au primit masă și toate cele necesare. Cu binecuvântarea Părintelui Episcop Ignatie, Episcopia Hușilor le-a oferit acestora și sprijin financiar și spiritual.

„Am fost aseară în Vama Albița, alături de colegi de la Centrul Eparhial și de angajații și voluntarii Asociației Filantropia Ortodoxă Huși, cu pachete de alimente și obiecte de strictă necesitate pe care le-am împărțit refugiaților ce tranzitează Vama Albița. Asigurăm, totodată și translatori, iar  pe două familii cu mai mulți copii, fără mijloc propriu de transport, voluntarii noștri i-au transportat până la București”, a declarat părintele consilier eparhial Vladimir Beregoi, președintele Asociației Filantropia Ortodoxă Huși.

Și în cursul zilei de marți, PS Ignatie, Episcopul Hușilor, împreună cu Pr. Vladimir Beregoi s-au aflat ăn mijlocul refugiaților din Vama Albița.

Au fost strânși în brațe, încurajați, toți care au trecut prin vama Albița și au primit cele necesare continuării călătoriei. Le-a fost oferit transport spre Iași și Varna celor care nu au avut cu ce ajunge mai departe. Unele persoane au fost însoțite la stomatolog pentru a-și putea rezolva problemele medicale. Permanent s-a asigurat asistență medicală, ceai și cafea caldă, sandvișuri, apă potabilă, pampers, mâncare pentru bebeluși, șervete umede, pături, fructe și alte produse ambalate. Mulțumim tuturor celor care se implică!”, a transmis părintele consilier eparhial Vladimir Beregoi

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.