Acasă Local 24 de monitoare de funcții vitale, donate de Clubul Rotary Bârlad, Spitalului...

24 de monitoare de funcții vitale, donate de Clubul Rotary Bârlad, Spitalului ”Beldiman”

0

Marţi, 24 noiembrie Clubul Rotary Bârlad a finalizat o acţiune importantă, mai ales în actualul context de răspândire a virusului.
Ultima tranşă de 10 monitoare de funcţii vitale (dintr-un total de 24) a fost donată spitalului bârlădean.

Aceste dispozitive destinate supravegherii permanente a funcţiilor vitale ale bolnavilor, au capacitatea de a urmări şi înregistra pulsul, tensiunea, temperatura, respiraţia, saturaţia de oxigen a sângelui, tipări electrocardiograma (EKG, standart şi precordial). Fiecare monitor este dotat şi cu o imprimantă termică, pentru portabilitatea și arhivarea parametrilor.
Monitoarele au fost distribuite de către conducerea spitalului secţiilor ATI, Infecţioase, Pediatrie, Medicală, Neurologie, Dermatologie, ORL, Chirurgie.
Contractul comercial dintre Rotary Barlad și furnizorul echipamentelor, prevede și instruirea utilizatorilor acestor aparate care va fi făcută de specialiştii firmei furnizoare, cu scopul utilizării tuturor funcțiilor oferite de aceste dispozitive și creșterea calității actului medical.
Bugetul de 42.900 USD a fost construit pe baza unui Global Grant (GG 2016437) proiectat de o comisie formată din membri rotarieni ai clubului din Barlad și înregistrat la Rotay Internaţional în august 2020.

Participanţi la acest grant, alături de Rotary Club Barlad, în calitate de inițiator și beneficiar, au fost cluburi rotariene din Canada, Statele Unite ale Americii, Ucraina şi România (Bârlad, Focşani, Bucureşti).
Clubul din Bârlad le mulţumeşte tuturor acestora şi evidenţiază aportul persoanelor fizice şi juridice locale permanent susţinătoare ale acţiunilor sale, fără de care prezenta realizare nu ar fi fost posibilă.

Preşedinte Club Rotary Bârlad 2020-2021
Cristina Ciută

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.