Acasă Local A început înscrierea elevilor la Centrul Județean de Excelență. Iată cine are...

A început înscrierea elevilor la Centrul Județean de Excelență. Iată cine are prioritate și ce oportunități au elevii frecventând cursurile centrului

0

De astăzi, elevii de gimnaziu și cei de liceu din Vaslui, Bârlad, Huși și Negrești se pot înscrie la cursurile Centrului Județean de Excelență.

Până pe 30 septembrie, copiii între 11 și 19 ani, pot opta pentru una sau mai multe dintre disciplinele de învățământ pe care le pot aprofunda în cadrul centrului: limba și literatura română, limba latină, matematică, limba engleză, limba franceză, chimie, astrofizică, geografie, biologie, robotică.

Detalii despre cele 40 de grupe create pentru aceste discipline puteți citi AICI.

”La Centrul Județean de Excelență Vaslui, totul este pregătit pentru ca, în noul an școlar 2022-2023, elevii cu vârste cuprinse între 11 și 19 ani să poată reuși să câștige competiții de înalt nivel pe plan național și internațional, să se dezvolte pentru o bună relaționare în colectiv și să-și pregătească la cel mai înalt nivel un viitor aflat sub semnul realizărilor deosebite. Elevi pasionați de învățătură ai școlilor gimnaziale și liceelor din județul Vaslui, pe lângă lecții și aplicații deosebite, veți beneficia de suport educațional personalizat (recapitulări, sprijin de specialitate pentru munca personală, empatie, încurajare a capacității de realizare a performanței) și de posibilitatea de a participa la numeroase activități competitive și culturale individuale sau de grup, naționale și internaționale. Indiferent dacă aveți sau nu o experiență competițională bogată, dar vă simțiți deosebit de stăpâni pe o anumită disciplină care vă pasionează și doriți să vă dezvoltați independența și autonomia, simțul relațiilor sociale și al responsabilității, locul vostru poate fi în grupele de studiu ale Centrului Județean de Excelență Vaslui pentru noul an școlar 2022-2023”, a transmis prof. Gabriela Plăcintă, directorul centrului.

Înscrierea se face pe baza formularului unic, accesibil la linkul următor: https://forms.gle/4EouAdGXxXrBZX4CA.

Au prioritate elevii care au obținut rezultate notabile la olimpiade și concursuri județene/naționale/internaționale, dar și elevii care au activat în cadrul Centrului Județean de Excelență Vaslui în anii școlari anteriori.

La clasele de început (a V-a, a IX-a), selecția se va face pe baza de testare. La grupele unde numărul elevilor înscriși este mai mare decât numărul maxim (15 elevi) se va organiza, de asemenea, testarea cunoștințelor și a capacității de performanță.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.