Acasă Administrație publică A încetat din viață fostul consilier local bârlădean Mihai Petrov, cunoscut opozant...

A încetat din viață fostul consilier local bârlădean Mihai Petrov, cunoscut opozant al gazelor de șist

0

S-a stins din viață una dintre vocile sonore ale mișcării care a militat împotriva exploatării gazelor de șist în zona Bârladului: inginerul Mihai Petrov, fost consilier municipal PP-DD, în legislatura 2012 – 2016.

Mihai Petrov a murit vineri, 20 noiembrie, după o lungă suferință pricinuită de o boală incurabilă. Avea 69 de ani.

De profesie, era inginer constructor, dar din anii ‘90 și până la pensionare a fost director pe zona județului Vaslui a companiei European Drinks.

Mihai Petrov și Tiberius Nechita

Mihai Petrov s-a identificat profund cu ideile Partidului Poporului – Dan Diaconescu, pe listele căruia, în 2012 a ajuns consilier local. S-a retras din politică înainte chiar de a-și încheia mandatul de consilier, preferând să se îngrijească de sănătate.

Cea mai mare pasiune a sa era grădinăritul, îndeletnicire căreia i se dedica din zorii zilei și până noaptea. În 2015 a pus bazele unei culturi bio de goji, prima din județul Vaslui. Întreaga producție o dăruia copiilor, nepoților și prietenilor, așa cum făcea cu toate roadele grădinii sale renumită în cartierul Podeni.

Vestea morții sale i-a întristat pe foștii colegi de partid. Unul dintre apropiații săi, Tiberius Nechita, i-a dedicat câteva rânduri pe pagina sa de socializare:

”Drum lin către o lume mai bună, nea Mihai!

Ai fost un om curajos, ai avut curajul ca din postura de consilier local să protejezi orașul Bârlad de vânzarea unei părți a acestuia către o firmă care, chipurile, vroia să construiască tractoare, dar ei n-au făcut o piuliță în viața lor.

Ai avut curajul să te opui și să sprijini locuitorii județului Vaslui atunci când guvernanții doreau să permită companiei Chevron să otrăvească pământul și apa noastră.

Am format o echipă frumoasă, împreună cu care am trăit clipe de neuitat.

Dumnezeu să te ierte și să te binecuvânteze in Împărăția Sa, Mihai Petrov!”.

Cei care doresc să-i aducă un ultim omagiu fostului consilier municipal, o pot face la locuința sa de pe strada Dimitrie Cantemir din cartierul Podeni, acolo unde sicriul cu trupul neînsuflețit va rămâne până luni, la orele 11.00, când este programată slujba de înmormântare. (S.M.)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.