Acasă Local Absolvenții vasluieni care au minimum 16 ani pot beneficia de indemnizaţie de...

Absolvenții vasluieni care au minimum 16 ani pot beneficia de indemnizaţie de şomaj (Descarcă documentele)

0

Vasluienii absolvenți ai instituţiilor de învăţământ, în vârstă de minimum 16 ani, pot beneficia de o indemnizaţie de şomaj.

Perioada de acordare a indemnizației de șomaj pentru absolvenți este de 6 luni, iar cuantumul este de 50% din valoarea indicatorului social de referință (Indicatorul Social de Referinţă este de 500 lei).

Pentru a beneficia de această indemnizaţie absolvenţii instituţiilor de învăţământ trebuie să se înregistreze la agenţia pentru ocuparea forţei de muncă, în maximum 60 de zile calendaristice de la data absolvirii, ca persoană în căutarea unui loc de muncă.

Indemnizaţia de şomaj se acordă după 60 de zile calendaristice de la data absolvirii, perioadă în care absolventul beneficiază de servicii gratuite în vederea angajării (informare şi consiliere profesională, medierea muncii, formare profesională).

Actele necesare înregistrării în evidenţele AJOFM:

-actul de identitate

-actele de studii și de calificare în original

-curriculum vitae, întocmit conform modelului comun aprobat prin Hotărârea Guvernului nr.1021/2004 pentru aprobarea modelului comun european de curriculum vitae

-declarație pe proprie răspundere, conform modelului prevăzut în Ordinul preşedintelui ANOFM nr. 286/17.02.2020.

Model declarație (format editabil)Model declaratie (pdf)

Indemnizația de șomaj se acordă la cerere, de la data expirării perioadei de 60 de zile, dacă cererea este înregistrată în termen de 10 zile de la acesta data, dar nu mai târziu de 12 luni. Dacă cererea este înregistrată după expirarea termenului de 10 zile, dar nu mai târziu de 12 luni, indemnizația este acordată de la data înregistrării cererii. (Cerere în format editabil)

Pentru absolvenții școlilor speciale, indemnizația de șomaj se acordă de la data absolvirii, dacă cererea este înregistrată în termen de 10 zile de la această dată. Dacă cererea este înregistrată după expirarea termenului de 10 zile, dar nu mai târziu de 12 luni, indemnizația este acordată de la data inregistrării cererii.

 Actele necesare acordării indemnizaţiei de şomaj:

-actul de identitate;

-actele de studii și de calificare, în original;

–declarație pe proprie răspundere, conform modelului prevăzut de Ordinul preşedintelui Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă cu nr. 286/17.02.2020

 Model declarație (format editabil)Model declaratie (pdf)

-declarație pe propria răspundere a absolvenților că, la data solicitării dreptului, nu au fost admişi sau nu urmează cursurile unei forme de învăţământ, organizate şi/sau acreditate, după caz, în condiţiile legii ;

-adeverință eliberată de furnizorul de servicii specializate pentru stimularea ocupării forței de muncă, prin care se certifică data înregistrării persoanei în evidențele proprii, în cazul în care persoana s-a înregistrat în vederea medierii pentru încadrare în muncă la un furnizor de servicii specializate pentru stimularea ocupării forței de muncă, acreditat conform legii;

Depunerea actelor se poate face online la adresa de e-mail a ALOFM de sector, din raza de domiciliu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.