Acasă Administrație publică Acces la apă și canalizare pentru sute de familii din cartierele de...

Acces la apă și canalizare pentru sute de familii din cartierele de case ale Bârladului, pe străzi unde aceste utilități nu au existat până acum

0

de Simona MIHĂILĂ

Anul 2022 a început cu dreptul pentru sute de familii din cartierele de case ale Bârladului, pe străzile unde rețelele de apă și de canalizare au ajuns pentru prima dată.

Gospodăriile de pe mai multe străzi urmează a fi racordate, după ce lucrările de extindere a rețelelor au fost finalizate. Lucrările continuă pe alte străzi cuprinse în proiectul gigant de extindere rețele apă-canalizare finanțat prin fonduri europene, implementat de Consiliul Județean și Aquavas SA, și la care participă și municipalitatea locală cu 2% din valoarea totală a investiției, de aproape 80 de milioane de lei (inclusiv TVA).

Proiectul prevede racordarea la rețeaua de apă a 148 de străzi din Bârlad (35.450 metri liniari), plus reabilitarea conductelor pe alte 9 străzi (9.015 metri liniari).

La capitolul canalizare, proiectul prevede reabilitarea a 9.854 metri de conductă și extinderea pe o lungime de 23.994 metri.

Într-o informare a Primăriei Bârlad se arată că din august și până în prezent, au fost finalizate lucrările la apă pe străzile: Dochia, Tuchiloaia, Băltărețului, Dunării, Costache Robu, Fdt. Costache Robu, Mărășești, Oituz, Beldiman, Triumf, Dimitrie Cantemir, Sănătății, Fdt. I Al. Sahia, Fdt. Tutovei 3, Fdt. Tutovei 2, Fdt. Tutovei 1, Trei Ierarhi, Sf. Ilie, Fdt. Zorilor, Iorgu Juvara, Fdt. Iorgu Juvara 1, Fdt. Iorgu Juvara 2, Panainte Chenciu, Aurel Vlaicu, Ion Neculce, Al. Filipide, 1848, Caraiman, C-tin Brâncoveanu, Piatra Craiului, Câmpia Libertății, Fdt. Islaz, Fdt. Ion Roata 1, Fdt. Ion Roata 2, Roșiori, Islaz, Ion Roata 1, Ion Roată 2, Dr. Emanoil Costin, 1 Mai, Venus, Ion Chiricuță, Saturn, Tudor Vladimirescu, Uranus, Principatele Unite, Dragomirna, Bariera Puiești-dreapta, Aleea Brandușa, Nicolae Grigorescu, Milcov, Fdt. Principatele Unite, Ghe. Marinescu, Burebista, Ioan Slavici, Fdt. Al. Vlahuta 3, Fdt. Traian 4, Sfinții Voievozi, Sublt. Pogonat, Dorobanți, Dragoș Vodă, Grahilor, Anastasie Panu, Lunei, Fdt. Traian 3, Traian 1, Fdt. Traian 1.

Străzile pe care s-au finalizat lucrările la canalizare și pe care urmează a se face racorduri sunt: Câmpia Libertății 3, Constantin Brâncoveanu, Dochia 1, Dochia 2, Costache Robu, Burebista 1, Cozia, Bariera Puiești 1, Dragomirna, Ioan Slavici, Bariera Puiești 2 și Islaz.

Odată cu începutul acestui an au demarat lucrările de racordare a consumatorilor, care se desfășoară în paralel cu cele de reabilitare și exindere a rețelelor de apă și canalizare menajeră. Urmează, de asemenea, și reabilitarea a trei stații de pompare apă uzată și construirea a încă cinci stații noi. Având în vedere complexitatea și amplitudinea lucrărilor, în continuare facem apel la cetățenii municipiului Bârlad să dea dovadă de înțelegere și răbdare, întrucât suprafața foarte mare pe care se lucrează necesită un volum amplu de lucru. În plus, nici vremea nu prea îl ajută pe constructor iar disconfortul creat cetățenilor este, în unele cazuri, destul de mare. Însă, trebuie să avem răbdare, întrucât constructorul este obligat să aducă trama stradală la starea inițială”, a declarat primarul Dumitru Boroș.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.