Acasă Infracțional Accident feroviar la Roșiești: TIR lovit de două garnituri de tren

Accident feroviar la Roșiești: TIR lovit de două garnituri de tren

0

Accident feroviar, în această dimineață, la trecere de nivel peste calea ferată din localitatea Roșiești: un autovehicul de mare tonaj a fost lovit de două garnituri de tren.

”Detașamentul de pompieri Vaslui intervine cu trei autospeciale echipate cu module pentru descarcerare, o autospecială pentru descarcerare grea, două ambulanțe SMURD tip B2 (EPA) și echipaje specializate. Acțiunea este în dinamică”, a declarat Marius Stanciu, purtător de cuvânt al Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență Vaslui.

Potrivit declarației dr. Dan Ungureanu, din cadrul Serviciului de Ambulanță Județean Vaslui, o femeie care se afla în tren a fost rănită și primește îngrijiri medicale. Femeia are 33 de ani, este din Băcești și a refuzat să fie transportată la spital.

”Autovehiculul de mare tonaj este înmatriculat în Brăila. Accidentul s-a petrecut la intersecția cu DJ 244A, pe raza localității Gara Roșiești. Unul dintre trenuri este Iași – Bârlad, iar celălalt, Galați-Cluj. Șoferul și mecanicii de locomotivă au fost testați cu etilotestul, rezultatul fiind negativ. Șoferul TIR-ului are 43 de ani”, ne-a precizat Bogdan Gheorghiță, purtător de cuvânt al Inspectoratului Județean de Poliție Vaslui.

Potrivit primelor informații, TIR-ul ar fi fost acroșat inițial de trenul Iași-Bârlad, după care a fost atins și de celălalt tren.

Trecerea la nivel cu calea ferată din acea zonă are semnalizare simplă (Crucea Sf. Andrei), neavând barieră și semnale acustice.

La locul accidentului a mers și prefectul Marcel Lăudatu.

Știre în curs de actualizare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.