Acasă Local Acțiune în premieră la Bârlad: bilete de autobuz pentru cei care aduc...

Acțiune în premieră la Bârlad: bilete de autobuz pentru cei care aduc PET-uri și maculatură

0

Acțiune inedită la Bârlad: bilete de autobuz la schimb cu materiale reciclabile (PET-uri, hârtie, doze de aluminiu, recipiente din sticlă).

Useriștii bârlădeni, în frunte cu deputatul Mihai Botez, sunt cei care au pus la punct această campanie, ce se va desfășura de astăzi, 4 octombrie, și până pe 31 octombrie, sub deviza ”STOP popluare! START reciclare!”.

Zi de zi (cu excepția duminicilor), bârlădenii sunt așteptați între orele 9.00 și 13.00 la cortul amplasat lângă filiala CEC din centrul orașului (pe pietonalul care duce spre Hala centrală).

Așadar, în schimbul a 20 de PET-uri (bidoane din plastic în care sunt îmbuteliate sucurile, berea, apa minerala etc.), bârlădenii vor primi două bilete de autobuz; 1 kg hârtie – două bilete de autobuz, pentru 20 de doze de aluminiu – două bilete, iar pentru 20 de recipiente de sticlă – două bilete de autobuz.

Prin această campanie, useriștii și-au propus să încurajeze populația să colecteze selectiv deșeurile menajere.

”Astăzi, alaturi de Octavian Berceanu, cel mai bun Comisar al Garzii de Mediu și omul care a arătat că se poate, am dat startul campaniei STOP poluare, START reciclare. Prin acest proiect îmi doresc să dăm un restart colectării selective și deasemenea să aflu direct de la barladeni cum vad acest subiect. Am văzut și deschidere pentru acțiunea inițiată alaturi de colegii mei de la USRPLUS Bârlad, dar concluziile și următorii pași ii vom stabili la sfârșitul proiectului”, ne-a declarat deputatul USRPLUS MIhai Botez.

Prezentă, de asemenea , la acțiune, Ana-Maria Vintila, viceprimarul Bârladului, a spus: ”Este pentru prima dată în Barlad când avem o altfel de campanie de informare și încurajare a colectării selective. Vine la țanc după ce URBANA a fost amendata pentru ridicarea gunoiului alandala. Din luna septembrie gunoiul se ridica așa cum trebuie, adică reciclabilul separat de menajer. Asta înseamnă că ține și de noi să începem să colectam selectiv. Am fost azi la lansarea campaniei și am discutat cu oamenii despre cum pot beneficia de biletele de autobuz care vor fi acordate daca aduci materiale reciclabile la cort. Voi fi acolo în fiecare sâmbătă, pe toată durata campaniei la cort. Va aștept să discutăm despre cum ne putem menține orașul curat și cât de important e sa colectam selectiv”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.