Acasă Local Actorul bârlădean Simon Salcă, despre insistențele celor care cer redeschiderea instituțiilor de...

Actorul bârlădean Simon Salcă, despre insistențele celor care cer redeschiderea instituțiilor de cultură”: ”O exagerare! Muzeele sunt larg deschise și tot goale”

0

Exasperat de insistența unor persoane din mediul cultural local și nu numai, care propagă la nesfârșit, în mediul virtual, sloganul ”Redeschiderea instituțiilor de cultură”, actorul bârlădean Simon Salcă a răbufnit.

Într-o postare pe contul său de socializare, actorul bârlădean le-a adresat acestora un mesaj: ”Nu mai propagati dezinformarea „REDESCHIDEREA INSTITUTIILOR DE CULTURA” va rog! Muzeele sunt larg deschise (și tot goale), teatrele functioneaza cu spectacole in aer liber, repetitii, studiu individual etc., bibliotecile funcționează (unele chiar online). E o manipulare”.

Simon Salcă este de părere că reacția acelor persoane, între care se află și personalități, este o exagerare.

”Mai era putin si devenea un fel de #rezist”, a remarcat el ironic.

Actorul de la Teatrul ”Victor Ion Popa” Bârlad spune că, la fel ca toți colegii săi, așteaptă nerăbdător să revină pe scenă, dar în mod responsabil: ”Cum ne-am simti noi actorii, daca am sti ca venirea in sala de spectacol, in loc sa aducă bucurie, sau, știu si eu, revelații spirituale, să duca la îmbolnăvirea publicului? Institutiile publice de cultura, cel putin cele ale statului, nu au fost inchise. S-a restrictionat temporar activitatea cu publicul”.

Actorul crede că de vină pentru această confuzie sunt, în primul rând conducătorii instituțiilor de cultură, prea puțin preocupați de comunicarea reală cu publicul.

”Din cauza lipsei de informare, de dialog între instituții si public, la muzee, de exemplu, acum sălile sunt chiar mai goale decât inainte, în ciuda cifrelor umflate de pe hârtiile celor ce le administreaza. Mergeti de curiozitate muzeu. Eu am fost zilele trecute la o frumoasă expoziție ieseana cu exponate din cultura chineza. În imensa clădire eram singurul vizitator. Poate ar trebui ca actorii/spectatorii/vizitatorii sa stie ca institutiile sunt deschise. Activitatea cu publicul e restrictionata temporar si asta e cu totul altceva. Poate ar trebui ca cei ce conduc institutiile sa spuna asta public, poate ar fi mai important asta decat sa faca/sa inlesneasca jurnalismul electoral”, ne-a declarat actorul bârlădean. (Simona MIHĂILĂ)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.