Acasă Local Adolescenta din Bârlad care va participa la Campionatul național de discursuri online,...

Adolescenta din Bârlad care va participa la Campionatul național de discursuri online, după ce a ”zăpăcit” lumea public speaker-ilor din țară

0

de Simona MIHĂILĂ

Județul Vaslui bifează, la începutul acestei veri, o premieră surprinzătoare, pe un culoar prea puțin testat în România până în prezent, iar cea căreia i se datorează performanța este Ana Nanu, o adolescentă de 17 ani, din Bârlad.

Fata s-a calificat pentru Campionatul național de discursuri online, fiind unica persoană sub 18 ani care a reușit să intre într-o competiție de gen organizată vreodată pe teritoriul țării noastre.

Campionatul va avea loc în lunile iunie și iulie, fiind organizat de Speakings, o entitate formată din profesioniști în ceea ce se numește ”public speaking” (vorbit în public) și condusă de Andrei Dunuță, cel mai cunoscut trainer în domeniu, din România.

Ana Nanu este elevă în clasa a XI-a la Colegiul ”Codreanu” (acolo unde ocupă și funcția de președinte al Consiliului școlar al elevilor) și, în afară de olimpiadele școlare la care a participat, s-a gândit să-și testeze limitele și în zona vorbitului în public. Zonă în care, până acum, doar un bârlădean a mai făcut performanță în cadrul evenimentelor de profil, și anume Răzvan Andrei Ananie, antrenorul Anei, și unul dintre membrii Speakings.

Cel mai mare public speaker din România, impresionat de Ana Nanu

Momentul decisiv al intrării Anei Nanu în Campionatul național de discursuri online s-a petrecut marți, când Răzvan Ananie a prezentat-o comunității Speaking.

Răzvan Andrei Ananie
Razvan Andrei Ananie, antrenor public speaking

Ana a susținut un discurs în fața unui public de aproximativ 5.000 de oameni. Momentul ei a fost extrem de apreciat. Și-a adjudecat locul de cel mai bun speaker al serii, fiind și premiată pentru asta”, ne-a declarat Răzvan Ananie, trainerul Anei Nanu.

Tânăra bârlădeancă s-a evidențiat în fața comunității Speaking, formată doar din cunoscători și lideri ai curentului public speaking, ca un fenomen în devenire al acestei mișcări.

Însuși Andrei Dunuță, omul cu cea mai solidă carieră pe palierul profesionalizării vorbitului în public, a apreciat că Ana reprezintă o reală amenințare pentru toți competitorii înscriși în campionatul ce urmează să se desfășoare.

Bârlădenii o pot vota pe Ana Nanu

Evoluția Anei Nanu în cadrul Campionatului național de discursuri online (care se va desfășura pe etape) va putea fi urmărită și de bârlădeni. Firește, aceștia o vor putea susține pe Ana, votul publicului reprezentând 50% din ponderea notei, restul fiind lăsat la aprecierea juriului de specialitate.

Practic, va fi o platformă online, la care orice persoană se poate conecta și, ulterior, vota. Ar fi un câștig pentru Bârlad, care ar putea deveni nume de referință în ochii unui număr considerabil de lideri, manageri de companii, oameni importanți din zona corporatistă”, a precizat Răzvan Ananie.

Relevant pentru cei care s-ar gândi să-i dea Anei o șansă votând-o este CV-ul impresionant al fetei.

Înainte de a fi președinta Consiliului elevilor la ”Codreanu”, Ana Nanu a condus Clubul Interact Bârlad, a fost Avocata Elevului la ”Codreanu”, a desfășurat activități de voluntariat la Biblioteca ”Stroe S. Belloescu” și în cadrul unor proiecte Erasmus. Este deținătoarea unui Certificat de leadership eliberat de Fundația ”Leadership” și, de asemenea, este membru al Asociației Internațional Community of the Young.

Eu nu prea pot sta locului. Tot timpul vreau sa fac ceva, dar nu orice, ci lucruri folositoare celor din jurul meu. Așa se explică dorința de voluntariat. Ca președinte al Interact Bârlad am fost pusă în situația de a vorbi în public. Și nu e ușor deloc dacă nu vrei să o faci oricum, ci la un nivel la care să captezi atenția, să nu devii plictisitor, să-ți poți gestiona emoțiile și pentru ca mesajul pe care îl transmiți să nu fie uitat repede de cei care te-au auzit. Mi-am spus că trebuie să mă dezvolt pe această latură, a vorbitului în public. Iar cursurile gratuite organizate de domnul Ananie au picat la timpul potrivit. Public speaking nu e despre limbaj academic, abundență de neologisme, exprimare super-sofisticată. Trebuie să vorbești corect, sa fii natural, sa fii autentic, să fii tu”, ne-a declarat Ana Nanu.

La Campionatul național de discursuri online, Ana Nanu va fi susținută de Asociația RestartEdu Bârlad, organizație ce aparține doctorului Ovidiu Ciobotaru și inginerului Ana Maria Vintilă. Asociația RestartEdu are drept scop realizarea de programe și cursuri educaționale, pentru toate categoriile de vârstă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.