Acasă Local ALARMĂ la spitalul bârlădean: directorul de îngrijiri medicale și 11 cadre medicale...

ALARMĂ la spitalul bârlădean: directorul de îngrijiri medicale și 11 cadre medicale de la Obstretică-Ginecologie și Neonatologie, infectați cu noul coronavirus

0

Alarmă la Spitalul de Urgențe ”Elena Beldiman” Bârlad. Directorul de îngrijiri medicale al unității, precum și alte 11 cadre medicale de la Secțiile Neonatologie și Obstetrică – Ginecologie, au fost depistați ca fiind infectați cu noul coronavirus.

Este vorba de un medic (Neonatologie), nouă asistente și o infirmieră.

Alte teste așteptă rezultatul.

Mihaela Vlada, directorul Direcției de Sănătate Publică Vaslui, ne-a declarat că a fost declanșată o anchetă epidemiologică: ”Am dispus suspendarea activității la cele două secții. Gravidele din zona Bârladului vor fi trimise la spitalul din Vaslui. Același lucru se va întâmpla și în cazul pacientelor deja internate care mai necesită spitalizare”.

Despre infectarea cu COVID 19 a directorului de îngrijiri medicale, dr. Angelica Gramaticu, purtătorul de cuvânt al spitalului, ne-a declarat că a fost internată și are o formă ușoară spre medie: ”Vom vedea cum vor evolua lucrurile. Pacienții, indiferent de funcție și de nivel social, pentru că această boală nu alege, încep cu o formă ușoară, dar trebuie urmăriți. Undeva în a noua sau a zecea zi putem spune exact ce fel de formă este. Boala este extrem de imprevizibilă. Au venit oameni pe picioarele lor la spital, iar în 24 de ore au ajuns să fie intubați. Trebuie să înțelegem toți că nu trebuie să facem decât trei lucruri: să purtăm o mască, să stăm la doi metri de o altă persoană și să ne spălăm pe mâini foarte des. Dacă acest lucru nu se înțelege, pericolul ne paște pe toți”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.