Acasă Infracțional Alcoolemie de 1,54 în aerul expirat. Șoferul TIR-ului care a zdrobit un...

Alcoolemie de 1,54 în aerul expirat. Șoferul TIR-ului care a zdrobit un autobuz la Bârlad a refuzat recoltarea de probe biologice la spital

0

S-a confirmat: șoferul TIR-ului care lovit un autobuz plin cu pasageri ieri dimineață, la Bârlad, era beat turtă. Rezultatul cu alcooltestul a arătat că inconștientul, în vârstă de 44 de ani, avea o alcoolemie de 1,54 mg/l alcool pur în aerul respirat.

”Șoferul TIR-ului a refuzat, însă, să fie condus la spital pentru recoltarea de probe biologice. I s-a întocmit dosar penal pentru două infracțiuni: conducere sub influența băuturilor alcoolice și pentru refuzul de la prelevare mostre biologice”, a declarat pentru, Ziarul Obiectiv, Loredana Stavăr, responsabil mass-media în cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Vaslui.

Șoferul autobuzului, în vârstă de 46 de ani, nu consumase alcool, potrivit constatărilor polițiștilor bârlădeni.

Reamintim că accidentul s-a produs pe Bulevardul Republicii, în fața fostului Cinematograf ”Bârladul”. TIR-ul se deplasa pe același sens de mers cu autobuzul (dinspre Cerbul de Aur, spre sud). La un moment dat, șoferul TIR-ului, care se afla pe banda a doua, a vrut să vireze la dreapta, fără a acorda prioritate autobuzului care circula regulamentar.

Din fericire, în urma impactului nu au rezultat victime omenești, ci doar pagube materiale. Toți pasagerii au scăpat fără nicio zgârietură, dar erau sub stare de șoc.

A fost o minune că șoferul autobuzului a scăpat cu viață, cabina acestuia fiind practic strivită. (Simona MIHĂILĂ)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.