Acasă Local Alessia, mândria Bârladului! Va reprezenta România în finala World Scholar’s Cup, celebrul...

Alessia, mândria Bârladului! Va reprezenta România în finala World Scholar’s Cup, celebrul program academic pentru copiii deștepti de pe tot mapamondul

0

Are doar 15 ani și alaltăieri, la Londra, într-o competiție în care s-au aflat 1.500 de elevi deștepți și talentați de pe întreg mapamondul, Alessia Albu a reușit să se claseze printre cei 75 care au intrat în finala World Scholar’s Cup (WSC), ce se va desfășura în toamnă la Yale, în SUA.

WSC este un program academic internațional, în care participă anual peste 65 de țări. Se derulează, exclusiv în limba engleză, pe echipe, și țintește să-i antreneze pe elevi în lecții interesante, nepredate în școli, unde le sunt explorate competențele de orice fel: creație literară, dans, pictură, muzică, oratorie, cultură generală etc.

Alessia a trecut cu brio de etapa regională (luna mai 2023), câștigând medalia de aur pe echipe și medalia de argint la proba individuală.

Runda globală, de la Londra, s-a desfășurat între 27 și 29 iulie, în campusul University College of London.

În prima zi, a avut loc proba de socializare interactiva, elevii fiind punctati in functie de atentie, perspicacitate si creativitate.

A doua zi, recunoscută de studenții participanți de-a lungul anilor drept cea mai dificilă, fiind un maraton al cunoștințelor, talentului și creativității, a constat în trei etape: Scholar’s challenge, unde copiii au la dispoziție o oră pentru a răspunde la 120 de întrebari; Collaborative writing – unde aleg dintre cinci teme de creatii literare si trebuie sa scrie un text creativ, in 40 de minute; Team Debate – unde fiecare echipa se întrece cu alte trei echipe pe teme de arta, muzica, istorie, știinta, informatica, politică etc.

Pe 29 iulie a avut loc concursul de talente „Scholar`s Show”, unde elevii si-au putut demonstra aptitudinile în dans, pictura, pian, canto, precum și „Scholar`s Bowl”, o proba pe echipe, unde fiecare echipa a răspuns la 40 de intrebari de cultură generală internațională.

Pe 30 iulie a avut loc festivitatea de premiere, când Alessia a aflat că s-a calificat în finala Tournament Of Champions, cu 3 medalii de aur (Writing, Team Writing, Top Scholar) si 2 de argint (Scholar`s Bowl, Team Debate).

Fata cu o multitudine de talente

Alessia Albu s-a născut în 2007, la Bârlad, iar până în clasa a VII-a a învățat la Școala Gimnazială ”George Tutoveanu” Bârlad. După clasele primare și-a dorit cu ardoare să ajungă la Liceul Teoretic Internațional de Informatică București, o adevărată pepinieră de viitori specialiști, unde 40% dintre elevi se califică anual la competiții de top. Asta face ca loturile naționale de matematica, informatica si fizica să fie formate majoritar din elevi ai acestui liceu.

Alessia a dat examen în fiecare an, până a reușit să intre aici. Așa cum scrie și pe site-ul său propriu, pe care și l-a construit singură (http://www.alessia.pro/), Alessia vrea să urmeze arhitectura în Statele Unite. A luat această decizie după ce a trecut, plină de energie și de curiozitate, printr-o multitudine de preocupări extrașcolare: arte marțiale, handbal, baschet, gimnastică, actorie, pictură, balet, canto, pian și … chiar fotbal.

În luna mai, a participat într-o tabara de voluntariat în Africa.

”In drumul nostru inspre Tanzania, am facut o oprire de doua zile in Dubai, unde am vizitat cateva obiective turistice cum ar fi Miracle Gardens, The Frame Museum, si Burj Khalifa. Cand am ajuns in Dar Es Salaam, prima activitate de voluntariat a fost la Baba Oreste, un centru pentru copii cu dizabilitati, unde le-am oferit copiilor dulciuri, sucuri, jucarii, ne-am jucat si am cantat melodii atat in romana, engleza cat si swahili (limba tanzaniana). In urmatoarea zi, am construit o fantana la o scoala din Dar er Salaam cu peste 3.500 de elevi, unde nu exista nicio sursa de apa.Totul a fost posibil datorita donatiilor facute de colegii de la Liceul Teoretic International de Informatica Bucuresti). Ultima activitate de voluntariat a avut loc la un orfelinat, unde le-am daruit copiilor jucarii, haine, carti si rechizite”, povestește fata.

Talentată și la pictură, fiindcă tot se afla în această perioadă la Londra, Alessia Albu nu a ratat ocazia de a participa la HolyArt, o expozitie internațională, unde artisti din toata lumea isi pot încarca operele de arta, cum ar fi picturi, sculpturi sau schite, pe site-ul web destinat evenimentului. Acestea pot fi evaluate de profesionisti, artistii fiind contactati de catre reprezentantii galeriei daca le-au fost sau nu acceptate lucrarile.

”Mi-au fost acceptate doua dintre tablourile: The true King of the jungle” si ”MIT, its true beauty”. Cand am primit email-ul in care scria ca cele doua tablouri inscrise au fost acceptate am fost foarte fericita ca prima mea expozitie va avea loc la Londra”, a mărturisit Alessia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.