Acasă Local Altă unitate medicală județeană cade victimă coronavirusului: Centrul de Transfuzii Sanguine Bârlad

Altă unitate medicală județeană cade victimă coronavirusului: Centrul de Transfuzii Sanguine Bârlad

0

Noul coronavirus a devenit de neoprit. Printre zecile de pacienți depistați pozitiv în ultimele zile se numără și o asistentă din cadrul Centrului Județean de Transfuzii Sanguine (CTS) Bârlad.

Femeia are 53 de ani și, cel mai probabil, nu s-a infectat la locul de muncă. Ea s-a întors de curând din concediu, după cum ne-a declarat Mihaela Vlada, directorul executiv al Direcției de Sănătate Publică Vaslui.

Cu toate acestea, întoarsă la serviciu, a avut timp să intre în contact cu personalul CTS.

”Am discutat cu doamna doctor Violeta Nistor (șefa CTS – n.r) și, având în vedere activitatea acestei unități medicale, urmează să fie testat tot personalul de acolo”, a precizat, pentru Ziarul Obiectiv, Mihaela Vlada.

CTS este singura unitate din județ unde se recoltează sânge și plasmă. Pericolul ca personalul de aici să se fi contaminat de la asistenta recent întoarsă din concediu pune sub semnul întrebării activitatea imediată a centrului. Aici intră și recoltarea de plasmă de la pacienții care s-au vindecat de coronavirus. Transfuzia cu plasmă convalescentă este tratamentul care a dat cele mai sigure rezultate în lupta cu COVID – 19, până la ora actuală.

Spitalul de urgență ”Elena Beldiman” Bârlad a început să pună în practică această procedură. Dintrei cei trei pacienți care au primit plasmă convalescentă, unul nu a supraviețuit, dar ceilalți doi au depășit faza critică a bolii. (Simona MIHĂILĂ)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.