Acasă Infracțional Ambulanță și polițiști puși pe drumuri de un inconștient care s-a distrat...

Ambulanță și polițiști puși pe drumuri de un inconștient care s-a distrat anunțând la 112 că o rudă a sa a fost înjunghiată

0

Bani publici cheltuiți fără rost, polițiști și medici puși pe drumuri în timp ce oameni aflați în situații tragice ar fi avut nevoie de echipajele de salvatori. De toate acestea se face vinovat un inconștient din comuna Banca, localitatea 1 Decembrie.

Pe 1 ianuarie, individul, în vârstă de 21 de ani, s-a îmbătat criță și a simțit nevoia să-și bată joc de oamenii legii. A sunat la 112 și a anunțat că un bărbat de 30 de ani, din Perieni, a fost înjunghiat în zona abdomenului, precizând că victima este cumnatul său.

Ambulanțierii și polițiștii au pornit de îndată la Perieni. L-au găsit la adresa indicată pe bărbatul de 30 de ani, însă acesta nu era rănit și nici nu fusese implicat în vreun scandal.

Ulterior, autorul alertei false și-a închis telefonul pentru a nu mai putea fi contactat și, credea el, nici identificat.

Calculele sale ”inteligente” l-au trădat, așa încât, în scurt timp a fost identificat de către polițiști.

Bărbatul care a apelat la Serviciul 112 nu a putut justifica de ce a alertat în mod fals autoritățile, amuzându-se de interesul arătat de polițiști și personalul medical unei posibile situații de urgență. Acesta a fost sancționat contravențional cu amendă în cuantum de 2.000 lei pentru alertarea falsă a agențiilor specializate de intervenție, abatere prevăzută de Ordonanța de Urgență nr. 34 din 2008 privind organizarea și funcționarea Sistemului Național Unic pentru Apeluri de Urgență, a declarat Bogdan Gheorghiță, purtător de cuvânt al Inspectoratului Județean de Poliție Vaslui.

Apelarea nejustificată a numărului 112 poate costa viaţa unei persoane aflate în pericol. 112 poate fi apelat în orice moment pentru a se interveni într-o situaţie de urgenţă, în care o secundă poate face diferenţă între viaţă şi moarte. Oricând persoana care poate avea nevoie de ajutor urgent poate fi o persoană dragă dumneavoastră. Apelarea nejustificată la numărul de urgenţă ţine ocupate atât liniile de urgenţă, cât şi operatorii 112, care ar putea prelua în acest timp urgenţe critice, arată reprezentanții IJP Vaslui. (Simona MIHĂILĂ)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.