Acasă Infracțional Amenzi pe bandă rulantă date comercianților din alimentația publică, prinși că fac...

Amenzi pe bandă rulantă date comercianților din alimentația publică, prinși că fac evaziune fiscala

0

Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vaslui – Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice au derulat o nouă acțiune pe raza județului nostru. Aceasta a avut ca scop prevenirea, descoperirea și combaterea faptelor ilicite de comerț, dar și a altor fapte cu impact negativ asupra siguranței cetățeanului, prin efectuarea de controale la agenții economici care își desfășoară activitatea în sfera alimentației publice.

Acțiunile au vizat și contracararea fenomenelor cu consecințe păgubitoare asupra bugetului de stat (evaziune fiscală, nedeclararea veniturilor și lipsa evidențierii acestora cu ajutorul caselor de marcat), precum și verificarea modului în care sunt respectate prevederile stabilite prin cadrul legislativ aplicabil pe timpul stării de alertă.

Cu ocazia activităților desfășurate, au fost verificați peste 40 de agenți economici și au fost legitimate peste 60 de persoane. Astfel, a fost constatată săvârșirea a 3 infracțiuni și au fost aplicate 44 de sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 129.500 de lei. Dintre acestea, 31 au fost aplicate potrivit prevederilor Legii 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi de producţie, comerţ sau prestări de servicii ilicite și 13 pentru abateri prevăzute şi sancţionate de OUG 28/1999 privind obligaţia agenţilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale.

Au fost confiscați peste 4.000 de lei, precum și mai multe bunuri (băuturi alcoolice, produse alimentare, legume/fructe și țigarete,), în valoare de peste 7.500 lei, care erau comercializate fără documente legale de proveniență.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.