Acasă Local Amenzi uriașe date de ITM Vaslui antreprenorilor prinși cu ”angajați” fără contracte...

Amenzi uriașe date de ITM Vaslui antreprenorilor prinși cu ”angajați” fără contracte de muncă

0

Luna octombrie a fost cu ghinion pentru mai mulți antreprenori din județul Vaslui, prinși cu ”angajați” fără contracte de muncă.

Au fost efectuate mai multe controale, în cadrul cărora reprezentanții Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Vaslui au urmărit identificarea și combaterea cazurilor de muncă nedeclarata, verificarea modului de respectare a prevederilor legale din domeniul relațiilor de muncă: timp de muncă și repaus, salarizare, contracte de muncă – încheiere, modificare, suspendare și încetare etc.

Au fost efectuate un număr de 104 controale, în urma cărora au fost identificate 12 firme care foloseau muncă nedeclarată. Practic, 14 persoane au fost găsite la muncă, fără a avea contracte de angajare. Pentru fiecare persoană care muncea la negru, angajatorii au primit câte o amendă de 20.000 de lei, valoarea totală a amenzilor fiind de 240.000 lei.

Tot în luna octombrie, în domeniul relațiilor de muncă în total au fost aplicate 20 sancțiuni contravenționale, din care 13 amenzi în valoare de 241.500 lei.

În domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă, inspectorii ITM au verificat 38 angajatori fiind constatate un număr de 26 de neconformităţi. Unul dintre angajatori a fost amendat cu 4.000 de lei

Sancţiuni aplicate

Pentru neregulile constatate au fost sanctionaţi un număr de 20 angajatori, fiind aplicate 25 sancţiuni contravenţionale cu avertisment şi 1 sancţiuni contravenţionale cu amendă, în valoare de 4.000 lei.

În privința accidentelor de muncă, au avut loc cinci evenimente în care au fost implicaţi lucrători:

”Numărul de accidente de muncă înregistrat precum și gravitatea acestora, respectiv incidenţa fenomenului folosirii muncii nedeclarate, au fost factorii determinanţi pentru a continua și intensifica acțiunile de verificare și monitorizare a modului în care se respectă prevederile legale în domeniul relaţiilor de muncă şi al securității și sănătății în muncă, precum și asupra modului în care angajatorii realizează, în șantierele temporare și mobile, măsurile de securitate și sănătate dispuse de inspectorii de muncă”, a declarat Gheorghe Chirvase. directorul ITM Vaslui

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.