Acasă Administrație publică Antreprenorul bârlădean Alexandru Curelaru candidează la Primăria Pogonești, comuna copilăriei sale. ”Aici...

Antreprenorul bârlădean Alexandru Curelaru candidează la Primăria Pogonești, comuna copilăriei sale. ”Aici nu există nici măcar un centimetru de asfalt”

1

Antreprenorul bârlădean Alexandru Curelaru (34 de ani), candidează la funcția de primar al comunei Pogonești, din partea ALDE.

Duminică și-a depus dosarul de candidat, moment în care alături de el au stat familia, dar și deputatul Daniel Olteanu, candidat la Primăria Bârlad.

Decizia de a candida într-o comună i-a luat prin surprindere pe cei mai mulți dintre cunoscuții săi, toți știindu-l un implicat cetățean în viața Bârladului.

De ce Pogonesti? Pentru că rădăcinile familiei sunt din această comună dragă mie! Tatăl meu se trăgea din aceasta comună unde mi-am petrecut multe vacante în copilărie și unde mergeam cu drag la bunici! Am luat această hotărâre împins de la spate de indiferenta autorităților și habarnismul cu care a fost administrată aceasta comuna de la înființarea ei (2004) sau chiar de la revoluție când aparținea de Ivesti! Mulți m-au întrebat de ce la Pogonesti și nu la Barlad, am avut și o propunere in acest sens, însă am considerat că nu este momentul, am considerat că o primărie ca cea a Bârladului este o pălărie prea mare pentru mine. Orașul Barlad în sine este un oraș greu de administrat deoarece este un oraș boem, bogat in cultura, distrus in industrie, cu o infrastrucutră la pământ și cu multe lucruri nelalocul lor! Am ales să merg in comuna de unde îmi sunt rădăcinile să-mi aduc experiența acumulată, relațiile in mediul politic și administrativ!”, a explicat Alexandru Curelaru.

Vreau un Pogonești civilizat, dar la fel de simplu și de curat ca în copilăria mea”

Tânărul om de afaceri a hotărât, împreună cu familia, să se mute în Polocin, unul dintre cele trei sate ale acestei comune. A început deja să își construiască aici o casă, dar se lovește de lipsa utilităților.

Eu mi-am făcut tot ce am nevoie, pentru propriul trai, dar la nivel de comună e cumplit. Aici nu există apă, canalizare, nu există un centimetru de asfalt măcar. Este motivul pentru care mi-am spus că e timpul ca lucrurile să se schimbe, pentru ca și comuna asta să intre în rândul lumii”, spune Alexandru Curelaru.

El crede că civilizația trebuie adusă la Pogonești, dar fără a-i strica farmecul.

Pogonești are poezia sa și, chiar dacă oamenii merită condiții decente de viață, liniștea, peisajul, aerul curat nu trebuie afectate. Când merg pe drumul către satul meu îmi apar in minte imagini cu bunicii mei stand pe banca la porta casei sau in curtea lor așteptându-ne! Cel mai mult îmi place la Pogonesti faptul ca oamenii sunt simpli, oameni sinceri, oameni care respectă tradițiile de acum zeci și zeci de ani! Mă simt acasă aici și cel mai mult mi-aș dori ca și copiii mei să cunoască emoția pe care mi-o dau mie aceste locuri, dar fără a-i lipsi de cele necesare traiului zilnic”, a mai spus Alexandru Curelaru. (Simona MIHĂILĂ)

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.