Acasă Administrație publică Așa vor arăta punctele de colectare a gunoiului din Bârlad! ”Vom avea...

Așa vor arăta punctele de colectare a gunoiului din Bârlad! ”Vom avea un Bârlad așa cum vrem atunci când toți vom respecta regulile”

0

de Simona MIHĂILĂ

Punctele gospodărești din Bârlad se află în plin proces de transformare către ceea ce înseamnă un cadru civilizat de colectare a deșeurilor.

Recent, Primăria Bârlad a achiziționat șapte module pentru colectarea selectivă a gunoiului, ce au fost deja instalate la punctele gospodărești.

”În funcție de creșterea gradului de colectare pentru materialele reciclabile, vom amplasa astfel de module, treptat, la toate punctele gospodărești. Acestea se vor adăuga sticlelor REPET, care acum sunt în număr de 20 în municipiul Bârlad și colectează PET-urile și dozele metalice”, a declarat Ana-Maria Vintilă, viceprimarul Bârladului.

Viceprimărița a precizat că agenților economici le este interzisă depozitarea deșeurilor în punctele gospodărești destinate populației generală.

”Cei care fac acest lucru, vor fi amendați în concordanță cu legislația locală și națională. De asemenea, lucrătorii din piețe sunt obligați să ducă deșeurile în zona Pieței Sf. Ilie, unde există spațiu de depozitare. Mai facem un mic pas către un oraș mai curat, însă vom avea un Bârlad așa cum vrem atunci când toți vom respecta regulile”, a mai spus viceprimarul Ana-Maria Vintilă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.