Acasă Local Au început să sosească echipamentele medicale de ultimă generație pentru Policlinica Spitalului...

Au început să sosească echipamentele medicale de ultimă generație pentru Policlinica Spitalului Județean Vaslui

0

O veste excelentă pentru sistemul de sănătate din județul Vaslui vine, la începutul acestei săptămâni, de la Spitalul Județean de Urgență (SJU) Vaslui. Au început să sosească echipamentele medicale de ultimă generație pentru cabinetele medicale din cadrul Ambulatoriului spitalului.

”Echipamentele medicale ce au făcut obiectul licitației aferente proiectului «Dotarea Ambulatoriului Integrat la SJU Vaslui», proiect în care vor fi dotate 23 de cabinete medicale de specialitate cu 197 de echipamente medicale de ultimă generație, au început să fie livrate și puse în funcțiune”, a anunțat conducerea spitalului județean.

În ultima săptămână, au fost furnizate echipamente medicale pentru următoarele cabinete din policlinică:

– Oftalmologie -biomicroscop oftalmologic 2 bucăti, Autorefraktometru 1 bucata, sinoptofor 1 bucata, lensmetru 1bucata, perimetru computerizat 1 bucata, tonometru noncontact 1 bucata.

– Obstetrică Ginecologie, 1 ecograf morfologie fetală

-Medicină internă- 1 ecograf

– Cardiologie- 1 ecocardiograf

– Pneumologie – 1 ecograf

Livrările vor continua și în perioada următoare, precizează reprezentanții SJU Vaslui.

Echipamente medicale de peste 10 milioane de euro (ecografe, tomografe, aparatură pentru secțiile de urologie, fizioterapie, electrocardiografe) prin fonduri nerambursabile de la Uniunea Europeană, un pavilion de zi, parcări, spații de recreere pentru pacienți și un pasaj pietonal destinat exclusiv accesului pacienților care necesită investigații imagistice – acestea sunt doar câteva dintre facilitățile ce vor apărea odată cu finalizarea Ambulatoriului SJU Vaslui.

Lucrările la noua clădire – un proiect finanțat de Compania Națională de Investiții și de Consiliul Județean (CJ) Vaslui – vor fi finalizate cel mai probabil în primăvara viitoare.

Noua clădire a Ambulatoriului Integrat este compusă din parter și trei etaje, la care se adaugă subsolul, cu o suprafață desfășurată utilă de 4.106 mp.

Parterul va fi destinat zonei de triaj a pacienților, inclusiv săli de așteptare și un hol de acces, atât către cabinetele medicale, cât și către clădirea spitalului județean.

”La etajul I se vor afla cabinete de consultații și unul de fizio și kinetoterapie. La al doilea etaj vor fi amenajate cabinete medicale, dar și spații pentru Chirurgie adulți și Chirurgie copii, cu mai multe mici săli de operații. Ultimul etaj va fi destinat spațiilor administrative, iar subsolul este destinat compartimentelor de Toxicologie, de Serologie și Tanato-Chimie, precum și Serviciului de Medicină Legală. Pacienții vor avea acces la secțiile de imagistică medicală și radiografie din cadrul SJU Vaslui direct printr-un pasaj pietonal”, a declarat Dumitru Buzatu, președintele CJ.

Construcția noului ambulatoriu costă 7 milioane de euro, contribuția CJ fiind de 200.000 de euro. (Simona MIHĂILĂ)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.