Acasă Administrație publică Autoritățile locale, așteptate să depună urgent proiecte pentru conectarea gospodăriilor la rețeaua...

Autoritățile locale, așteptate să depună urgent proiecte pentru conectarea gospodăriilor la rețeaua de gaz metan. O comunitate poate obține până la 25 de milioane de euro!

0

În scurt timp, sobele cu lemne și gătitul la aragaz cu butelie ar putea deveni istorie pentru multe sate din județul Vaslui. Totul depinde de rapiditatea cu care se mișcă primarii comunelor, pentru că ziua de 17 decembrie este ultima în care mai pot depune proiecte pentru obținerea finanțării necesare conectării gospodăriilor la rețeaua de gaz metan.

Suma totală pe care Uniunea Europeană a pus-o la dispoziție României este de 1 miliard de euro, fiecare proiect putând avea o valoare maximă de 25 de milioane de euro.

Pot depune proiecte autoritățile publice locale din regiunile mai puțin dezvoltate ale României, precum și Asociațiile de Dezvoltare Intercomunitară care au ca obiect de activitate serviciul de utilitate publică de alimentare cu gaze naturale a populației.

Una dintre condițiile pe care primăriile vasluiene trebuie să le îndeplinească pentru obținerea finanțării este ca proiectele depuse să racordeze cel puțin 1.000 de noi gospodării. În cazul în care acest lucru nu etse posibil într-o comunitate locală, se recomandă asocierea cu încă una sau mai multe primării.

Pot fi finanțate mai multe tipuri de investiții: construirea branșamentelor pentru consumatorii casnici până la limita proprietății publice; construirea rețelelor interioare de distribuție la clăririle administrative (primării, școli, centre sociale etc.); construirea stațiilor de reglare, măsurare-predare a gazelor naturale și a racordului la Sistemul de Transport existent exclusiv în scopul alimentării unei rețele inteligente de distribuție propusă într-un proiect etc. (Simona MIHĂILĂ)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.