Acasă Infracțional Bârlădean mort de frig, după ce a înnoptat pe bancă într-un parc...

Bârlădean mort de frig, după ce a înnoptat pe bancă într-un parc de joacă din zona Stadion. Un polițist local care l-a descoperit a încercat să îl resusciteze

0

Un bărbat din Bârlad a plătit cu viața refuzul de a fi cazat în clădirea pentru persoanele fără adăpost, pusă la dispoziție de primărie, categorie în care se încadra și el. Bărbatul și-a găsit sfârșitul după ce a adormit pe o bancă dintr-un părculeț de joacă din zona Stadion, fiind descoperit pe 19 octombrie, la ora 7.30. Din cauza frigului din timpul nopții precedente, omul intrase în șoc hipotermic.

A fost descoperit de un polițist local, care se îndrepta spre serviciu.

”Polițistul local Stafie Cosmin se grăbea să ajungă la serviciu, știind că-l așteaptă o zi cu multe sarcini. În interiorul parcului de joacă pentru copii, amenajat lângă blocul unde locuiește, a observat un bărbat întins pe o bancă. S-a îngrijorat cu gândul că omul petrecuse noaptea acolo. S-a apropiat și i-a a verificat semnele vitale. Bărbatul nu era conștient, nu respira, nu avea puls. Polițistul local i-a degajat căile respiratorii și a solicitat sprijin de specialitate prin intermediul Serviciului Național Unic de Urgență 112. A alergat la mașină și a luat o pătură cu care a acoperit trupul inert”, se arată într-o informare a Poliției Locale Bârlad

Până la sosirea ambulanței, polițistul local, care participase la niște cursuri de prim-ajutor a aplicat noțiunile de intervenție învățate aici. I-a făcut masaj cardiac cu 30 compresii toracice, însoțite de două ventilații. Manevrele de resuscitare au fost continuate de echipajul medical ajuns între timp. Ulterior, victima a fost transportată la Spitalul de urgență ”Elena Beldiman”, însă nici medicii nu au mai avut cum să îl salveze, hipotermia fiind profund instalată în tot organismul. A fost declarat decesul.

Este bine de știut că oamenii străzii au posibilitatea de a fi cazate în centrul special amenajat din curtea Centrului de Afaceri Bârlad, acolo unde au paturi, așternuturi, căldură, apă curentă rece și caldă, dușuri, toalete.

Direcția de Asistență Socială (DAS) din cadrul Primăriei Bârlad și Poliția Locală Bârlad iau măsuri în fiecare sezon rece pentru a depista și conduce la Adăpostul temporar persoanele care, din diverse motive, ajung să trăiască pe străzi.

În cazul în care descoperiți astfel de persoane, fie le puteți îndruma la centrul de pe strada Metalurgiei, fie semnalați prezența lor sunând la Poliția locală (0335 408 708) sau la DAS (0335 800 180 ori 0335 800 181).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.