Acasă Infracțional Bârlădeancă snopită în bătaie de partenerul de viață, deși acesta avea interdicție...

Bârlădeancă snopită în bătaie de partenerul de viață, deși acesta avea interdicție să se apropie la mai puțin de 100 m de ea. Bărbatul, săltat de polițiști

0

Un bârlădean riscă până la 5 ani de închisoare după ce a căzut pradă ”tentației” de a-și snopi în bătaie partenera de viață, în ciuda faptului că exista un ordin de protecție care îi impunea să păstreze față de aceasta o distanță de cel puțin 100 de metri.

Ordinul fusese dat de Judecătoria Bârlad pe 3 martie și era valabil pentru următoarele 6 luni. Tot atunci, magistrații au dispus evacuarea din locuință a individului.

Duminică seară, în jurul orei 18.30, femeia, în vârstă de 43 de ani, a sunat disperată la 112 cerând ajutorul. Concubinul său, de 55 de ani, a încălcat ordinul de protecție și a dat buzna peste ea în casă. Până la sosirea polițiștilor, acesta a reușit să o bată crunt pe femeie. De altfel, oamenii legii l-au prins în flagrant, femeia fiind scoasă cu greu de sub ploaia de lovituri, înjurături și amenințări.

În urma agresiunilor, victima a suferit leziuni ce necesită 4 – 5 zile de îngrijiri medicale, conform raportului preliminar de expertiză emis de către medicii legiști. În baza probatoriului administrat, la data de 13 martie 2023, polițiștii Biroului de Ordine Publică l-au reținut pe bărbat, pe o perioadă de 24 ore, pentru a fi prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Bârlad, cu propunerea dispunerii unei măsuri preventive”, a declarat Bogdan Gheorghiță, purtător de cuvânt al Inspectoratului Județean de Poliție Vaslui.

Emiterea unui ordin de protecţie provizoriu presupune impunerea uneia ori mai multor obligaţii sau interdicţii față de agresor, după cum urmează:

  • evacuarea temporară a agresorului din locuinţa comună, indiferent dacă acesta este titularul dreptului de proprietate;
  • reintegrarea victimei şi, după caz, a copiilor în locuinţa comună;
  • obligarea agresorului la păstrarea unei distanţe minime determinate faţă de victimă, faţă de membrii familiei acesteia, faţă de reşedinţa, locul de muncă sau unitatea de învăţământ a persoanei protejate.

Încălcarea oricăreia dintre aceste măsuri constituie infracțiune și se pedepsește cu închisoare de la 6 luni la cinci ani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.