Acasă Local Bârlădeni indignați că autoritățile locale tolerează ca strada lor să fie stație...

Bârlădeni indignați că autoritățile locale tolerează ca strada lor să fie stație de taxiuri neautorizate

0

Nemulțumire în rândul mai multor familii de bârlădeni, care nu mai pot suporta să fie sfidați în propria lor bătătură de o mână de oameni care petrec ore întregi pe zi în porțile lor. Este vorba de câțiva deținători de autoturisme care practică taximetria ilegal, făcând curse între Bârlad și satele din împrejurimi, în special Perieni, Puiești, Pogana, Ciocani.

În zorii fiecărei zile, taximetriștii de ocazie ocupă cu mașinile lor strada 1 Decembrie 1918, în așteptarea clienților. După fiecare cursă se întorc în ”stație”, să aștepte alți mușterii.

Situația datează de câțiva ani, așa încât ”stația de taxi” este vestită printre locuitorii satelor mai sus amintite care știu că, de vin cu treburi la Bârlad, au transportul asigurat la întoarcere, indiferent de zi sau de vremea de afară.

Activitatea este întreruptă la lăsarea serii, după care, a doua zi, la ora 6.00 punct ”taximetriștii” reiau ”muncă”.

”Te trezești cu ei în poartă dis de dimineață, pe străduța asta îngustă, de cinci – șase metri. Se așează la vorbă, la cafele, la sucuri. În urma lor, e o mizerie de nedescris: mucuri de țigară, pahare de unică folosință, spatule de amestecat cafeaua, doze de suc, ambalaje. De multe ori suntem puși în situația de a nu avea pe unde să intrăm în curte, mai ales dacă mai avem și sacoșe cu cumpărături. Strada asta, care este de fapt o fundătură, are un trotuar îngust, de câteva zeci de centimetri – și acela început și neterminat de primărie de vreo doi ani. Neavând suficient loc pe stradă, acești șoferi parchează foarte aproape de gardurile și de porțile noastre. E o situație agasantă ca ore întregi pe zi sa-ți stea cineva în poartă și să-ți blocheze accesul”, s-a plâns unul dintre locuitorii străzii.

De-a lungul timpului, parte dintre localnici le-au semnalat această situație autorităților, dar și polițiștilor de la Circulație. Oamenii spun că, la un moment dat, la presiunea lor, aici a fost montat un indicator rutier care interzicea parcarea autoturismelor, dar că acesta a dispărut. A fost primul semn care le-a dat localnicilor de înțeles că oamenii legii ar fi într-o înțelegere necinstită cu taximetriștii de ocazie.

”Nu mai putem accepta această situație. Dorim să revenim la normalitate, iar o stație de taxi pe o fundătură de câțiva metri nu este un lucru normal. Bănuiesc că evaziunea fiscală nu interesează pe nimeni. Dacă autoritățile orașului nu au nimic împotriva acestui gen de activitate, nu au decât să le amenajeze o stație, o parcare într-un loc în care mașinile să nu deranjeze contribuabilii. În fața primăriei, eventual, că e loc destul”, ne-a mai declarat cetățeanul nemulțumit de prezența aproape permanentă a taxiurilor ilegale pe strada 1 Decembrie 1918. (Simona MIHĂILĂ)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.