Acasă Local Bârladul a plecat încărcat de premii de la festivalui ”Mai cu FOLK”

Bârladul a plecat încărcat de premii de la festivalui ”Mai cu FOLK”

0

Prestații impecabile și succes deplin. Folkiștii pregătiți de profesorul bârlădean Corneliu Pleșu s-au întors încărcați de premii de la cea de a IX-a ediție a Festivalului concurs ”Mai cu FOLK”, desfășurat la Vaslui pe 13 și pe 14 mai.

Dacă trofeul festivalului a mers la Bicaz, obținut de Erika Elena Nițu (11 ani), premiul special Ion Chiriac a fost adus la Bârlad de David Violeț (13 ani).

Vitrina cu premii strălucește și datorită lui Luca Mastacan, care a obținut Premiul I la individual – categoria 13-16 ani; Grupului ,,Cristal” – Premiul I, categoria 16-20 ani; duetului ,,Elaris”- Elena Secrieru și Daria Neniță – Premiul I, categoria 13-16 ani; duetului ,,Safir”- David Violet și Nicolae Călin – premiul II, categoria 13-16 ani, duetului ,,Onix”, formatdin Elena Secrieru si Petru Calin – Premiul III.

Premii pentru creație au primit: Elena Secrieru, Vanessa Muntianu, frații Călin, Grupul ,,Omicron”.

”Acestea sunt premiile primite de merituoșii mei tineri, elevi la Școală gimnazială Ep. Iacov Antonovici și de la Colegiul Național «Gheorghe Roșca Codreanu». Mulțumim organizatorilor, Primăriei Vaslui, domnului Cristi Hâncu, presedintele juriului care, alături de doamna Tofan, au fost inima și sufletul acestui frumos festival. Foarte bune condițiile de participare, excelentă sonorizarea, foarte bună ideea cu două zile și cazarea la Pădureni!”, a transmis profesorul Corneliu Pleșu.

La ediția din acest an a evenimentului au participat 27 de concurenți la categoria Individual și 23 de grupuri.

Invitați speciali ai festivalului au fost Emeric Imre și Roje, care au format juriul alături de profesorul Sorin Popoiu, cantautorul Cristi Hîncu și profesorul Clitemnestra Geanina Tofan, reprezentant al Primăriei Vaslui, organizator al evenimentului.

La Individual, premiile întâi la cele trei categorii de vârstă au fost adjudecate de Andronache Alma Lorena, din Ploiești (categoria sub 12 ani), Mastacan Luca, din Bârlad (categoria 13-15 ani) și Pașa Liviu, din Ialoveni, Republica Moldova (categoria 16-20 de ani), iar la Grup s-au remarcat Grupul Fărâmă de stea, din Tg. Neamț, prof. Gheorghe Onu (categoria sub 12 ani), Duetul Elaris (categoria 13-15 ani) și Grupul folk Cristal (categoria 16-20 ani), ambele din Bârlad, pregătite de prof. Constantin Corneliu Pleșu. Suplimentar premiilor acordate pentru locurile II și III, au fost premiate și creațiile proprii, deloc puține, ale concurenților. Orașele Ialoveni și Ungheni din Republica Moldova, Ploiești, Bistrița-Năsăud, Târgu Neamț, București, Ilfov, Bicaz, Tecuci, Bârlad au trimis reprezentanți de nădejde care s-au alăturat folkiștilor din municipiul Vaslui și au creat, timp de două zile, un univers muzical de o frumusețe aparte. Premiile oferite de organizatori au constat în diplome, trofee și bani. Ecourile Festivalului încă nu s-au stins, dar gândul nostru se îndreaptă de pe acum spre ediția din 2024, la care ne dorim o participare și mai numeroasă!”, a declarat Clitemnestra Geanina Tofan, purtător de cuvânt al Primăriei Vaslui.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.