Acasă Administrație publică Bârladul, animat de competiții sportive inedite. Pentru prima dată, bârlădenii vor marca...

Bârladul, animat de competiții sportive inedite. Pentru prima dată, bârlădenii vor marca Săptămâna Europeană a Mobilității

1

de Simona MIHĂILĂ

Bârladul se alătură, în acest an, miilor de comunități din Uniunea Europeană care sărbătoresc Săptămâna Europeană a Mobilității.

Evenimentul se va desfășura între 17 și 19 septembrie, perioadă în care Primăria Bârlad și organizațiile cu profil sportiv din localitate vor găzdui manifestări sportive, unele în premieră.

Iată programul:

* 17 septembrie – pe Stadionul municipal, ora 09.00: Turneul de fotbal „Select”, ediția I

* 18 septembrie – cartier ”Mihai Eminescu, ora 09.00: Concurs de ciclism pentru copii și tineret (ediția a III-a)

* 18 septembrie – Centrul de revitalizare corporală și Loisir (Baia comunală), ora 10.00: Concurs de înot pentru copii și tineret (ediția I) – „Sănătate prin apă”

* pe 18 și 19 septembrie, Centrul civic, – ora 10.00: Târg sportiv – prezentarea ofertei sportive a organizațiilor și asociațiilor de profil din Bârlad

* 19 septembrie, Grădina Publică, ora 9.00: Crosul Copiilor (ediția I).

”Participanților li se vor oferi premii, diplome, tricouri personalizate, medalii. Detalii suplimentare, condiții de participare și regulamente de concurs se pot obține consultând site-ul oficial al Primăriei Municipiului Bârlad, la adresa www.primariabarlad.ro, a transmis Biroul de presă din cadrul Primăriei Bârlad.

Săptămâna Europeană a Mobilității este o campanie organizată cu sprijinul Comisiei Europene, care se desfășoară în fiecare an în perioada 16-22 septembrie. Are rolul de a încuraja autoritățile locale europene să aplice și să promoveze măsuri durabile în domeniul transporturilor și de a invita cetățenii să încerce și alte modalități de deplasare în afara automobilului.

Povestea Săptămânii europene a mobilității a început în 1998, când în Franța a fost proclamată o zi dedicată mobilității, sub deviza „În oraș fără mașină!”. Această inițiativă este reluată de atunci în luna septembrie a fiecărui an, orașele și metropolele fiind încurajate să interzică, pentru o zi, circulația vehiculelor motorizate pe străzile lor. În acest fel, cetățenii au ocazia să vadă o fațetă diferită a orașelor în care trăiesc, fiind încurajați să utilizeze moduri de transport durabile și fiindu-le adresate campanii de sensibilizare cu privire la impactul asupra mediului al alegerilor pe care le fac în materie de mobilitate. Succesul acestei inițiative franceze a dus la lansarea în 2002 a Săptămânii europene a mobilității.

De atunci, Săptămâna europeană a mobilității s-a bucurat de o popularitate tot mai mare în Europa și în întreaga lume.

Autoritățile locale europene au fost invitate să adere la Carta Săptămânii europene a mobilității și să își publice programele pe site-ul www.mobilityweek.eu. Orașele care organizează evenimente pe tot parcursul săptămânii 16-22 septembrie, care adoptă măsuri permanente și care stabilesc o „zi fără mașini” pot, de asemenea, să își depună candidatura la premiul Săptămânii europene a mobilității, alăturându-se astfel orașelor cărora li s-a decernat acest premiu în anii anteriori: Zagreb (Croația), Bologna (Italia), Gävle (Suedia) și Budapesta (Ungaria).

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.