Acasă Infracțional Bătrână descoperită aproape înghețată într-o baltă. Femeia trăiește acum datorită acestor doi...

Bătrână descoperită aproape înghețată într-o baltă. Femeia trăiește acum datorită acestor doi polițiști

0

O bătrână a fost salvată de la moarte de doi polițiști care au descoperit-o întâmplător, prăbușită într-o baltă, desculță, cu hainele ude și dezorientată, în comuna Blăgești.

Vineri dimineață, 17 februarie, la ora 07.10, un echipaj de ordine publică din cadrul Secției 5 Poliție Rurală Murgeni, care se deplasa la o intervenție, sesizată prin SNUAU 112, a observat la marginea localității Igești, comuna Blăgești, o bătrână prăbușită într-o baltă. Deși temperaturile erau negative, «bunica Geta» avea hainele ude, era desculță, deorientată, obosită și în prag de inconștiență. Colegii au scos-o din baltă, au cerut sprijinul Ambulanței Murgeni și al unor persoane din zonă, reușind să o învelească într-o pătură și să-i acorde primul ajutor, se relatează într-un comunicat al Inspectoratului Județean de Poliție (IJP) Vaslui.

Bătrâna, în vârstă de 77 de ani, care locuiește în localitatea învecinată, la aproximativ 5 kilometri de unde locul unde a fost găsită, a fost transportată la Spitalul de Urgență ”Elena Beldiman” Bârlad. I s-au acordat îngrijirile necesare, iar în acest moment este în afara oricărui pericol.

Cei doi polițiști sunt agent șef adjunct de poliție Petrișor Bogoi, de la Postul de Poliție Blăgești și agent de poliție Alexandru Bohodeanu, de la Postul de Poliție Berezeni, care a îmbrăcat haina de polițist abia di noiembrie 2022

„Am observat la intrarea în satul Igești, lângă drumul comunal, o bătrână care zăcea într-o baltă înghețată. Am frânat brusc, colegul chiar s-a speriat, și i-am zis imediat că am văzut o persoană în acea baltă. Ca sa explic, era urma unei roți de tractor mare, umplută cu apă ce era pe jumătate înghețată. Persoana era o bătrână în vârstă de 77 de ani, care abia mai respira, era toată vânătă. Am intervenit imediat, doamna nu putea să vorbească, dar am recunoscut-o. Am acoperit-o cu o pătură și am pus-o într-o poziție de siguranță, așa cum am învățat la cursul de prim ajutor. Am ținut-o de vorbă până când a venit ambulanța, iar apoi nea-am continuat activitatea”, a povestit Petrișor Bogoi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.