Acasă Local Bilanț dezamăgitor la Bârlad, după prima zi a Maratonului vaccinării

Bilanț dezamăgitor la Bârlad, după prima zi a Maratonului vaccinării

0

Bilanț dezamăgitor la Bârlad, după prima zi a ”Maratonului vaccinării”, în ciuda eforturilor considerabile ale autorităților locale de a-i convinge pe bârlădeni să se prezinte la centrul mobil de vaccinare amenajat la intrarea în Grădina Publică.

Pe parcursul celor zece ore în care centrul mobil a fost deschis, i-au pășit pragul doar 234 de bârlădeni, potrivit datelor furnizate de Prefectura Vaslui.

La polul opus se află municipiul reședință de județ, acolo unde ”Maratonul vaccinării” s-a derulat timp de două zile și unde 876 de oameni au solicitat prima doză a serului de imunizare împotriva Covid 19. Dintre aceștia, 378 s-au vaccinat în prima zi.

Și la Negrești, maratonul a ținut tot două zile, la finalul cărora s-au vaccinat 348 de locuitori ai orașului.

Numărul mic de persoane care s-au vaccinat la Bârlad a surprins pe toată lumea, deoarece ziua începuse cu o coadă ce părea interminabilă. În primele două ore de la deschiderea corturilor, solicitaseră serul de imunizare 110 bârlădeni, aproape jumătate din câți s-au prezentat până la sfârșitul zilei.

Situația s-ar putea schimba, întrucât duminică a fost doar prima zi a maratonului de la Bârlad. Urmează alte două zile, pe 22 și 23 mai, când autoritățile speră la bârlădenii să vină în număr mai mare. (Simona MIHĂILĂ)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.