Acasă Administrație publică La Bârlad, biletele de autobuz vor fi cumpărate de la automate speciale,...

La Bârlad, biletele de autobuz vor fi cumpărate de la automate speciale, amplasate în mai multe puncte din oraș. Intră în funcțiune și panourile electronice de afișaj din stații

2

Până la sfârșitul anului, la Bârlad vor intra în funcțiune automatele pentru bilete și de încărcare a cardurilor de călătorie pentru transportul public local.

Deocamdată vor fi amplasate trei automate (în stația de autobuz de la Gară, în stația din fața agenției CEC din centrul orașului și în zona Cerbul de Aur, lângă curtea Aquavas, la intersecția străzilor Ștefan Procopiu cu Stroe S. Belloescu). În decurs de câteva săptămâni, va fi adus și cel de-al patrulea automat de bilete, ce va fi montat cel mai probabil pe platoul din fața Grădinii Publice, lângă clădirea Centrului de informare turistică, urmând ca de anul viitor numărul automatelor să crească. Până când bârlădenii se vor familiariza cu noul sistem, biletele de autobuz vor putea fi cumpărate și de la șoferi, așa cum se întâmplă în momentul de față.

O altă noutate o reprezintă cardurile de călătorie pentru transportul public local. Acestea vor putea fi cumpărate de la dispeceratul SC CUP SA. Posesorii le vor putea alimentata ulterior cu o sumă de bani ce va putea fi folosită doar pentru plata călătoriilor cu mijloacele de transport în comun. Plata cu cardul se va face în autobuz.

De curând, a intrat în testare sistemul informatic pentru transportul public local din Bârlad, sistem format din 15 panouri electronice, care vor fi montate în stațiile de autobuz existente pe rutele de transport public local. Acestea au rolul de a informa călătorii cu privire la timpul de sosire a vehiculelor. În plus, pot fi afișate și alte mesaje de tip InfoTrafic introduse de dispecerat fie în întreg sistemul, fie către un panou anume.

Noul sistemul informatic pentru transportul public local din Bârlad va deveni funcțional după jumătatea lunii noiembrie.

De la 1 noiembrie, mijloacele de transport în comun au fost dotate cu camere video, o măsură menită să contribuie la menținerea unui climat de siguranță pentru călători și la identificarea rapidă a autorilor eventualelor acte de vandalism, a hoților de buzunare etc.

”Această investiție, în valoare de 144.000 lei, este încă un pas către modernizarea condițiilor de călătorie și a infrastructurii de transport în comun, serviciu care a reintrat anul trecut în administrarea Primăriei Bârlad. Încă din 2016 am depus proiecte pentru obținere de fonduri peste tot unde a fost posibil, așa încât reușim astăzi să vorbim de asfaltarea și modernizarea tuturor străzilor pe care circulă sau va circula autobuzul, de o nouă autobază, de un parc auto format din autobuze și microbuze noi, de modernizarea sistemului de semaforizare, dar și altele de care vom mai vorbi”, a declarat primarul Dumitru Boroș.

În ultimii ani, la nivelul municipiului Bârlad, pentru modernizarea sistemului de transport public au fost realizate, sau se află în curs de realizare, următoarele proiecte:

– Proiectul privind Mobilitatea urbană, în cadrul căruia au fost asfaltate cele mai circulate artere rutiere, au fost supralărgite unele străzi, au fost pavate trotuare, amenajate piste de biciclete și trei mari parcări de tip park&ride (peste 100 milioane lei);
– Achiziționarea a 7 autobuze marca Volvo și a 4 microbuze Mercedes-Benz, ceea ce a permis ca serviciul de transport public al orașului să reintre după 17 ani în sarcina municipalității;
– Achiziționarea a 10 autobuze electrice, ce urmează a fi livrate (24 milioane lei);
– Achiziționare sistem integrat de monitorizare mijloace de transport (terminal carduri control, punct de emitere și reîncărcare carduri transport – 144.000 lei);
– Întocmirea documentației pentru investiția ”Stații încărcare vehicule electrice”;
– Construire autobazei (13,9 milioane lei);
– Implementarea celor două mari proiecte de modernizare și extindere a rețelei de iluminat public: montarea a 4.000 de becuri LED, îngroparea cablurilor electrice, de telefonie, fibra optica etc., înlocuirea stâlpilor, sistem de telegestiune; (18 milioane lei);
– S-a obținut finanțarea pentru achiziționarea a 3 autobuze electrice ce vor face curse până la Zorleni și a încă 3 autobuze pentru curse Bârlad-Grivița (17 milioane lei);
– Modernizare sistem de semaforizare (5,3 milioane lei)
– Obținere finanțare pentru realizarea de piste de biciclete (6,2 milioane lei)

2 COMENTARII

  1. Am înțeles, se urmărește modernizarea transportului public în oraș, e de bine. Dar cine răspunde de ceea ce s-a întâmplat în parcul mare în urma ploii din zilele trecute? Aleile secundare deja sunt nepracticabile. Materialul care trebuia să fixeze dalele acelea de care se poate împiedica oricine, s-a măcinat, s-a dizolvat, s-a distrus, asa încât dacă ai curaj sa te plimbi pe acolo, ți se încarcă tălpile cu resturile acelea de nisip, ciment, ce-o fi. Ce explicație poate obține barladeanul pentru asa zisa „calitate” a acestei lucrări? Probabil că acum urmează remedierea de suprafață cu alți bani. Cine răspunde de toată bătaia de joc a celor care au curajul a se bucure de parcul nostru de acum?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.