Acasă Administrație publică Boroș, făcut zob de deputatul Daniel Olteanu: ”Ce s-a întâmplat cu cele...

Boroș, făcut zob de deputatul Daniel Olteanu: ”Ce s-a întâmplat cu cele 7 milioane de euro pe care i-ați dat la REISER din taxele bârlădenilor?”

0

de Simona MIHĂILĂ

O dezvăluire de ultimă oră devoalează și mai mult jocul pe care primarul Dumitru Boroș îl pune în scenă sub ochii opiniei publice în legătură cu SC REISER SA.

În timp ce edilul-șef al Bârladului caută să ne cutremure pe toți când pozează dezolat că nu știa de mizeriile de sub preșul REISER (firma care se ocupă de reparația și întreținerea drumurilor din Bârlad) aflăm că administrația Boroș a alimentat conturile acestei firme cu suma de 7 milioane de euro.

Întreaga sumă provine din taxele și impozitele bârlădenilor achitate în ultimii trei ani.

Informația a fost adusă la cunoștința cetățenilor Bârladului de Daniel Olteanu, deputat ALDE și fost coleg de partid al lui Boroș, adică omul care îl cunoaște pe primar așa cum puțini adversari politici se pot lăuda.

Într-o postare pe contul său de socializare, deputatul Olteanu demontează piesă cu piesă jocul prin care Dumitru Boroș face din REISER o fumigenă cu efect blackdown asupra minusurilor din întregul său mandat.

Ce fel de primar sunteți, domnule Boroș, dacă abia la finalul unui mandat de patru ani vă dați seama, și doar forțat de dezvăluiri, că REISER, cea mai importantă societate a administrației locale, e doar un mijloc de a sifona banii publici?

Vreți acum să ne prostiți că nu ați văzut, timp de patru ani, ce s-a întâmplat cu 7 milioane euro dați la REISER? Aproape patru ani, primarul Dumitru Boroș putea să-și pună și chiar și-a pus pe cine a vrut, când și cum a vrut, în ce funcție a vrut, la Reiser LDP, scrie deputatul Daniel Olteanu pe pagina sa de socializare.

Ce nu spune Boroș

Reamintim că în urmă cu nici o lună, după atâta timp de ”pace și fraternitate” în jurul ciolanului numit REISER, pesediștii si liberalii din Bârlad au început să se certe.

Boroș a scos la lumină una dintre sperietorile pe care le ține pregătite (cealaltă este legată de CUP SA) împotriva PSD Bârlad, și anume desființarea SC REISER.

Amenință că va desființa această firmă, dând de înțeles că abia acum – în 2020 – și-a dat el seama că nu e lucru curat la mijloc. Că salariile sunt mari, că lucrările nu sunt trainice și că REISER are ”pierderi financiare”.

În 2016, în primele conferințe de presă după ce a ajuns primar, făcea exact aceleași observații. Pe atunci, le punea în cârca PSD. Ceea ce era absolut corect.

Acum, după patru ani, tot în cârca PSD le pune, folosindu-se de faptul că la conducerea REISER a stat omul PSD (Adriana URSU). Dar nu pomenește nimic despre faptul că acest om a fost numit chiar de el, de primarul Boroș.

Și nici despre faptul că tot el, Boroș, a direcționat cele 7 milioane de euro din bugetul local direct în conturile REISER, deși în fiecare an situația REISER a fost aceeași de acum.

Și nici că putea să schimbe totul la REISER încă de la începutul mandatului de primar.

”Puteați face curat la REISER în primele 6 luni de mandat, dar nu ați făcut nimic”

O spune Daniel Olteanu, însă, în postarea lui.

După șase luni, domnule primar Boroș, (după ce a ajuns primar – n.r.) puteați face curățenie la Reiser, apelând la aceeași majoritate prin care v-ați pus viceprimarul! După aproape patru ani, constatăm că nu ați făcut nimic.

Ce ne demonstrează asta? Că primarul Dumitru Boroș își activează voturile din Consiliul Local doar atunci când are un interes. Reiser LDP nu a fost până acum pe lista cu priorități”.

Deputalul Olteanu explică: Majoritatea primarului Dumitru Boroș, în momentul în care și-a pus viceprimarul de la PSD, a fost de 20 la 1. A spune acum că „alții” sunt responsabili de situația de la Reiser, când tu, ca primar, ai avut PATRU ANI aproape ca să exerciți controlul și să pui pe picioare Reiser, ai avut o majoritate zdrobitoare să faci efectiv ce vrei, este încă o minciună din cele care ni s-au servit dinspre Primărie”.

Are curaj Boroș să prezinte public ceea ce îi cere Olteanu?

În final, deputatul ALDE, Daniel Olteanu, îi cere lui Boroș să facă publice două lucruri.

Stadiul in care a ajuns, după prima ploaie, o lucrare realizata de REISER Barlad, firma in care administratia Boros a băgat 7 milioane de euro din taxele barladenilor

Primul: ”Planul anual de lucrări al REISER, lucrările executate în detaliu, facturile achitate de Primărie și analiza efectuată de Primărie pe costul lucrărilor efectuate de Reiser LDP raportat la costurile altor societăți / oferte din piață; facturile achitate de Reiser LDP terților și justificarea acestora”.

Al doilea: ”Măsurile luate de primar și cei trimiși de el în conducerea Reiser LDP, în patru ani, față de toate problemele constatate la pct. 1, precum și față de toate, subliniez, toate sesizările scrise și verbale primite (la nivel de Primărie și Reiser), sesizări de care am luat cunoștință și eu în ultimele zile.

Vi le solicit public și, dacă nu le faceți publice, confirmați faptul că nu sunteți decât un complice la ceea ce s-a întâmplat la Reiser!

Da, Reiser LDP poate executa lucrări sub prețul pieței, poate să funcționeze eficient și bârlădenii să simtă beneficiile activității sale, beneficiile stației de asfalt. Dar nu cu un primar care închide ochii patru ani la nereguli, căutând vinovați printre extratereștri”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.