Acasă Local Buzamăt, sub protecția lui Tătaru și Onofrei: ”Ți-ar sta bine în fotoliul...

Buzamăt, sub protecția lui Tătaru și Onofrei: ”Ți-ar sta bine în fotoliul de primar”

1

de Simona MIHĂILĂ

La aproape trei săptămâni de la arestarea preventivă a liberalului Daniel Buzamăt, acuzat de procurorii DNA că a luat mită 100.000 de lei, acesta este în continuare membru al PNL. Conducerea organizației județene PNL Vaslui nu l-a suspendat din partid, dar nici cea de la centru nu pare deranjată de mita din frigiderul lui Buzamăt.

Dacă în cazul lui Dumitru Buzatu, în câteva ore conducerea centrală a partidului i-a suspendat chiar și fostele neamuri, ex-ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, președintele pe județ al PNL și artizanul închiderii spitalului de la Bârlad în timpul pandemiei, nu a ieșit nici măcar cu o declarație în care să se delimiteze de faptele lui Buzamăt.

Daniel Buzamăt se bucură de protecția partidului și prin prefectul Daniel Garincha Onofrei, secretarul general al PNL Vaslui. Acesta a avut o timidă încercare de a se distanța de imaginea șifonată a colegului său în cadrul unei filmări care circulă pe facebook, în care sugerează că nu ar trebui asociat cu acesta deoarece ”l-a găsit” în partid atunci când a venit în PNL.

În comica lui bâlbâială, Onofrei speră probabil ca oamenii să fi uitat că a declarat public că își dorește ca Daniel Buzamăt să fie primar al Bârladului. Cu puțin timp în urmă, într-o postare pe facebook, în care apare fotografia lui Buzamăt, prefectul Onofrei în complimentează lingușitor: ”Îți stă bine în fotoliul de primar”. Comentariul a fost apreciat cu o drăgăstoasă inimioară roșie de Buzamăt.

Între timp, cu puterea minții, Onofrei s-a văzut el însuși primar al Bârladului. A anunțat că va candida la funcție și l-a numit pe Buzamăt șeful său de campanie. În acea perioadă, nu foarte îndepărtată de momentul arestării pentru mită, Buzamăt se plângea pe la colțuri că s-a săturat să fie singurul solicitat în toate acțiunile partidului care implicau cheltuieli bănești (depuneri de coroane, protocoale, deplasări etc.).

Tot în spiritul politicii impecabile făcută de Onofrei se înscrie și declarația cum că își dorește ”oameni noi în partid, care nu au mai făcut politică, care nu au fost atinși de compromisuri politice sau de altă natură, care au confirmat pe plan personal”. Cu două zile înaintea acestei declarații, prefectul Onofrei îl adusese în partid pe Traian Petcu, fost membru PSD, despre care bârlădenii vor avea ocazia să își aducă aminte cât de neatins este de compromisuri și cât de tare a confirmat mai ales pe plan personal.

Recent, PNL Bârlad a definitivat și lista de candidați pentru Consiliul Local la alegerile din acest an. Pe primele 10 locuri, cât visează locomotiva Daniel Onofrei că va ”trage” după el, se află următorii: Cătălina Bolgar, Ștefan Bolohan, Mihai Bozianu, Gelu Căuea, Alexandra Creangă, Alexandru Curelaru, Florin Drăguț, Violeta Drăguț, Elena Ene și Carmen Iacob.

1 COMENTARIU

  1. Este dezamagitor faptul ca Daniel Buzamat, membru PNL si fost candidat la Primaria Barlad, este in continuare protejat de partid, chiar si dupa arestarea sa pentru luare de mita. Conducerea centrala a PNL nu isi asuma nicio pozitie in aceasta privinta, in timp ce colegul sau, Dumitru Buzatu, a fost suspendat imediat cand a existat o suspiciune de coruptie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.