Acasă Local Câinele polițist Rico, vedeta evenimentelor organizate la Vaslui, de Ziua Poliției Române

Câinele polițist Rico, vedeta evenimentelor organizate la Vaslui, de Ziua Poliției Române

0

Peste 550 de copii au fost dornici să-i întâlnească pe polițiștii rutieri, pe „mascații” de la Serviciul pentru Acțiuni Speciale dar și câinele polițist RICO. Publicul larg, în special micii oaspeți, au fost încântați de tehnica și dotările luptătorilor, menite să îi ajute în intervențiile zilnice.

Cei mici au fost dornici să vadă îndeaproape autospecialele poliției rutiere, să pornească sistemele acustice și luminoase folosite atunci când aceștia circulă în regim prioritar și să primească primele sfaturi despre siguranța în deplasare (portul centurii de siguranță, folosirea sistemelor omologate de retenție și transport copii, etc).

Adolescenții s-au putut informa despre o posibilă carieră în Poliție, beneficiind de sprijinul Serviciului Resurse Umane care a prezentat oferta educațională pentru școlile de agenți de poliție sau pentru Academia de Poliție și care a încercat să lămurească toate neclaritățile avute de cei interesați.

Printre punctele de atracție s-a numărat și noua autospecială intrată în dotarea Serviciului Rutier (Laboratorul Mobil de Educație Rutieră), special destinată și echipată activităților de educație rutieră. Aici, cei mai mici dintre vizitatori s-au putut familiariza cu indicatoarele rutiere și regulile de circulație pe drumurile publice.

Unul dintre cele mai inedite standuri a fost creat de polițiștii criminaliști, care au amenajat scena” producerii unei infracțiuni și au simulat o cercetare la fața locului.

Totodată, experții criminaliști și-au folosit instrumentele speciale pentru a-i amprenta pe cei mici și pentru a le oferi diplome de Micul Criminalist, ce purtau propriile impresiuni papilare.

De o atenție deosebită s-a bucurat work-shop-ul gândit de polițiștii Biroului Siguranța Școlară în comun cu cei de la Compartimentul de Analiză și Prevenire a Criminalității. Aceștia au amenajat o zonă interactivă unde au fost derulate activități preventiv – educative și diverse concursuri cu premii. Accentul a fost pus pe desenat, colorat, decupat și rezolvarea de puzzle-uri.

De asemenea, autospeciala din dotarea Biroului pentru Protecția Animalelor i-a impresionat pe copii prin dotările speciale pentru transportul animalelor rănite, iar polițiștii structurii prezenți la eveniment le-au explicat copiilor cum se realizează microciparea și controlul microcipurilor, cu un aparat special. În plus, copiii și părinții au primit sfaturi despre respectul pe care aceștia trebuie să îl manifeste pentru animale și cum pot veni în sprijinul acestora.

Câinele de urmă umană RICO, aflat în serviciul polițienesc de 9 ani, nu putea lipsi de la jocuri, demostrațiile sale bucurându-i pe cei mici, ca în fiecare an.

Un nou stand amenajat în premieră de polițiștii Biroului Pregătire Profesională Vaslui a dat șansa doritorilor să observe și să poată participa activ în activitățile de depistare, interceptare, imobilizare, încătușare și conducere, procedee polițienești prezentate de polițiști cu sprijinul luptătorilor de la acțiuni speciale.

Nu puteau lipsi invitații speciali, prietenii de la clubul moto Blue Knights Romania IV care au încântat publicul cu motocicleta expusă dar și tânărul, și deja vechiul nostru prieten, Vlad Radu, care a expus o autospecială de Miliție, restaurată integral.

Pe toată durata activității, participanții au primit baloane, dulciuri, pliante, flyere, diplome și reviste, cu sprijinul complexului comercial Silver Mall Vaslui, al organizației profesionale Corpul Național al Polițiștilor și al Asociației Internaționale a Polițiștilor – Regiunea 1 Vaslui.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.