Acasă Local Cele 5 ha de pădure de la Prodana, la un pas de...

Cele 5 ha de pădure de la Prodana, la un pas de a deveni istorie

0

Un incendiu violent, izbucnit luni seară, a amenințat să transforme în scrum cele cinci hectare de pădure din zona Prodana Bârlad. Distanța către dezastru a fost redusă considerabil de pompierii bârlădeni, care au dus o luptă contra cronometru cu flăcările.

”La sosirea echipajelor de intervenție, incendiul se manifesta pe o suprafață aproximativ 10.000 metri pătrați și exista pericolul propagării la zona împădurită din jur”, a declarat Marius Stanciu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Vaslui.

Ca să salveze pădurea, echipajele de pompieri bârlădeni au pus la punct o strategie, în așa fel încât incendiul să fie localizat în limitele găsite.

 

”S-a lucrat pe două sectoare. Unul, pentru limitarea focarului, iar cel de-al doilea, pentru protecția zonei împădurite adiacente”, a explicat Marius Stanciu.

Bilanțul eforturilor pompierilor este unul de apreciat. Au ars aproximativ un hectar vegetație uscată din zona împădurită și au fost salvate aproximativ cinci hectare de pădure.

Nu se știe cu exactitate care este cauza izbucnirii incendiului, dar pompierii spun că cel mai probabil de vină ar fi focul deschis în perimetrul în care a ars vegetația. Asta înseamnă fie o țigară aruncată la întâmplare, fie un grătar lăsat nesupravegheat. (S.M.)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.