Acasă Administrație publică Cele peste 2.500 de becuri care luminează Bârladul vor fi înlocuite în...

Cele peste 2.500 de becuri care luminează Bârladul vor fi înlocuite în cadrul unui proiect de 1,3 milioane de euro

0

Întreaga rețea de iluminat public a Bârladului va fi înlocuită în scurt timp, în cadrul unui proiect cu fonduri europene în valoare de aproape 1,3 milioane de euro (6,5 milioane de lei).

Cele 2.590 de corpuri electrice care formează rețeaua de iluminat stradal vor fi schimbate cu becuri economice, iar aceasta este doar unul dintre punctele forte ale tehnologiei de ultimă generație care va fi introdusă prin noua investiție.

Licitația pentru atribuirea lucrărilor de execuție a fost recent lansată pe SICAP (platforma oficială de achiziții publice din România), firma câștigătoare fiind obligată să le finalizeze în termen de patru luni de la data preluării amplasamentului de la Primăria Bârlad.

Firmele care doresc această lucrare au termen de înscriere data de 25 octombrie.

„Scopul principal al proiectului este dat de introducerea unui sistem inovator, modern și eficace de gestiune a energiei. Acesta va permite reducerea consumului de energie electrică, dar și a costurilor necesare pentru iluminatul public. Obiectivul general al proiectului este, după cum se știe, creșterea eficienței energetice în municipiului Bârlad. Măsurile prioritare sunt axate pe creșterea calității sistemului de iluminat public, care va avea o durată de lucru mult mai lungă decat în prezent și care va reduce implicit impactul asupra mediului înconjurător. Practic, vor fi reduse semnificativ emisiile de dioxid de carbon, concomitent cu reducerea consumurilor totale de energie electrică cu ajutorul noilor puteri instalate în corpurile de iluminat. Iar acest lucru duce, evident, la o economie considerabilă la cheltuielile cu energie electrică a municipiului”, a declarat primarul Dumitru Boroș.

În afară de înlocuirea corpurilor de iluminat, proiectul mai prevede implementarea unui sistem de telemanagement la nivel de punct de aprindere, unul la nivel de punct luminos, precum și montarea a 13 module de tip Gateway. (Simona MIHĂILĂ)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.