Acasă Administrație publică Ceremonie emoționantă la depunerea ultimului jurământ al lui Vasile Pavăl în funcția...

Ceremonie emoționantă la depunerea ultimului jurământ al lui Vasile Pavăl în funcția de primar al Vasluiului. I-au fost alături PS Ignatie, dar și cei doi nepoței.

0

În mod oficial, de astăzi municipiul Vaslui are un nou Consiliu Local și … același primar: Vasile Pavăl, aflat la al patrulea mandat de prim-gospodar al urbei.

Atât Pavăl, cât și consilierii municipali au depus în această dimineață jurământul. Primarul Vasluiului a ținut ca la ceremonia de învestire pentru cea de a patra și ultima dată în această funcție să fie prezent și PS Ignatie, Episcopul Hușilor.

Cu blândețea-i caracteristică, părintele a rostit un mișcător discurs în care și-a declarat tristețea față de neputința autorităților de a-și fi depășit orgoliile politice în ședințele din ultimii ani, pe care Preasfinția Sa a recunoscut că le-a urmărit:

”Menirea noastră, fie că suntem medici, fie că suntem dacăli, funcționari publici este să ne punem în slujba semenilor noștri. Și să o facem cât mai autentic, cât mai frumos și cât mai sincer. Din păcate, cum foarte sugestiv spunea cineva, politica s-a transformat într-un acid care dizolvă foarte multe personalități. Este o realitate la care suntem cu toții părtași. Urmăresc, în general, ședințele Consiliului Județean și ale consiliilor locale din cele trei municipii ale județului și să știți că am o doză de tristețe, pentru că nu reușim să depășim anumite diferențe de opinie, nu reușim să ne punem cu adevărat în slujba binelui comun. Eu cred că ar trebui, în tot ceea ce întreprindeți, să prevaleze interesul oamenilor. Rogu-vă, nu vă lăsați domniți de zâzanie, nu lăsați ca această zâzanie să vă domnească simțirile, inimile, deciziile și mintea dumneavoastră”.

”Pășesc în această ultimă încercare și vreau s-o închei cu capul sus”

Chiar dacă unii consilieri municipali au fost la prima lor învestire, de departe emoționatul zilei a fost Vasile Pavăl.

”Mi-am depus astăzi jurământul pentru cel de-al patrulea mandat. Și ultimul. Păstoresc de 12 ani această urbe și nu am avut alt drept decât să-i transform viața și înfățișarea. Lăsând o clipă deoparte modestia, cred că au fost trei mandate de succes, căci altfel, vasluienii nu mi-ar mai fi acordat această nouă șansă. Șansa de a continua, de a finaliza și de a iniția proiecte. Fiecare dintre ele, m-a învățat lucruri noi. Despre administrație, despre vasluieni și, mai ales, despre mine. Toate au fost experiențe noi, binevenite. Înarmat cu ele, pășesc în această ultimă încercare. Este ultimul mandat, dar și cel mai greu din toate, cel mai important și mai provocator. Pentru că trebuie să demonstrez că le-am meritat pe cele dinainte, dar și pentru că trebuie să îl închei cu capul sus”, a spus primarul Pavăl.

Edilul-șef al Vasluiului i-a mulțumit și familiei. Alături de el, în sală au fost prezenți soția, nora și cei doi nepoți care au avut altă dorință decât ca bunicul să vină spre ei și să-i îmbrățișeze. Ceea ce s-a și întâmplat, la finalul discursului. (Simona MIHĂILĂ)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.