Acasă Local Bunica Ioana de la Fălciu a străbătut peste 50 km ca să...

Bunica Ioana de la Fălciu a străbătut peste 50 km ca să se vaccineze. Personalul centrului de vaccinare a felicitat-o

0

Model de responsabilitate și de optimism: o bătrânică din satul Odaia Bogdana, comuna Fălciu, a străbătut peste 50 de kilometri ca să se vaccineze la Bârlad, deși peste aproximativ două săptămâni va împlini 100 de ani.

Bunica Ioana, care a văzut în primul ei secol de viață și războaie, și foamete, și molime și dezastre a oferit dovada înțelepciunii alegând să se protejeze de efectul mortal al bolii care ucide zilnic mii de oameni, vaccinându-se cu prima doză.

Personalul centrului de vaccinare de la Școala ”Episcop Iacov Antonovici” a așteptat-o cu flori și tort, comandate special pentru bătrânică.

Fotografiile, postate de o asistentă de la centrul de vaccinare, au devenit virale. Bătrâna a primit primit sute de felicitări pe rețelele de socializare, fiind aplaudată și de autoritățile locale ale municipiului Bârlad.

”Doamna Ioana din Odaia Bogdana a străbătut peste 55 de kilometri ca să se vaccineze. Dacă nu vi se pare un efort prea mare, aflați că doamna Ioana are frumoasa vârstă de 100 de ani. Și-a făcut prima doză de vaccin anti-covid-19 la centrul amenajat în sala de sport a Școlii nr. 8 din Bârlad. Personalul de la centrul de vaccinare i-a pregătit și o mică surpriză. Vă invit pe toți cei care sunteți eligibili să urmați exemplul doamnei Ioana. Dacă dumneaei a putut la vârsta 100 de ani și voi puteți mai mult ca sigur. Centrele de vaccinare din Bârlad sunt deschise de luni până duminică, între orele 8-20, unde puteți să administrați vaccinul de la Johnson&Johnson (mono-doză), vaccinul Pfizer (două doze) sau Moderna (două doze – administrat la centrul de la Școala nr. 8-sala de sport)”, a scris pe contul său de socializare viceprimarul Ana-Maria Vintilă.

În altă ordine de idei, chiar dacă vaccinarea este privită cu neîncredere de o parte a populației, intoxicată masiv de câțiva aciuați în politică, ce își fac campanie pe cadavrele oamenilor, bârlădenii încep să înțeleagă că altă soluție de a scăpa cu viață din lupta cu virusul nu există. Astăzi, la centrul de vaccinare de la Școala 8 era coadă, numărul celor care aleg să se vaccineze fiind în creștere.

Este o veste bună, dar care vine la pachet cu una îngrijorătoare: Bârladul a ajuns la o rată de îmbolnăvire de 11.05 la mia de locuitori. (Simona MIHĂILĂ)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.