Acasă Administrație publică Chioșcurile pestrițe din Bârlad devin istorie. Iată cum trebuie să arate de...

Chioșcurile pestrițe din Bârlad devin istorie. Iată cum trebuie să arate de azi înainte construcțiile provizorii destinate comerțului

0

de Simona MIHĂILĂ

Construcțiile provizorii din Bârlad, în care se desfășoară activități comerciale și de prestări servicii, vor trebui să arate într-un singur fel de acum înainte.

Consilierii municipali au aprobat în ședința de joi a Consiliului Local Bârlad un model unic de modul pe care comerciații trebuie să îl construiască. Nu vor mai fi permise chioșcurile sau bărăcile construite din orice și oricum, după puterea financiară și inspirația mai mult sau mai puțin fericită a întreprinzătorilor privați.

Primarul Dumitru Boroș, inițiatorul proiectului de hotărâre, a explicat în plenul ședinței că prin această măsură se dorește respectarea unei discipline urbanistice.

”Dacă vrem ca orașul să arate bine și să nu mai fie înțesat de tot felul de chioșcuri, de diferite dimensiuni și arhitecturi, trebuie să adoptăm niște reguli”, a spus Boroș.

Atât consilierii PSD, prin vocea Gabrielei Plăcintă, cât și cei ai ALDE, prin Corneliu Pleșu, au salutat inițiativa și au apreciat că este un proiect binevenit care trebuia impus de multă vreme, înainte ca estetica urbei să fie atât de afectată cum a ajuns în momentul de față.

Consiliera social-democrată Gabriela Plăcintă a propus chiar ca hotărârea să fie aplicată retroactiv, pentru ca Bârladul să scape definitiv de construcțiile pestrițe, peticite, cu aspect neîngrijit și incoerent existente de ani de zile pe teritoriul orașului.

Primarul Boroș a răspuns că a luat în calcul și această variantă, propunându-le consilierilor că accepte implementarea acestor măsuri în mod etapizat.

Nou model de construcții provizorii aprobat de consilieri, precum și dimensiunile acestora, sunt prezentate în imaginile de mai jos.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.