Acasă Local Chirurgul Alexandru Rotundu, de la Spitalul ”Beldiman”, după ce s-a vaccinat: ”Câți...

Chirurgul Alexandru Rotundu, de la Spitalul ”Beldiman”, după ce s-a vaccinat: ”Câți dintre cei care au murit de Covid și-au dorit vaccinul, dar n-au avut această uriașă șansă la viață?”

0

Simona MIHĂILĂ

Un alt cadru medical de la Spitalul de Urgență ”Elena Beldiman” Bârlad a ales să facă publică informația că s-a vaccinat împotriva virusului Sars-Cov2. Este vorba de tânărul chirurg Alexandru Rotundu, unul dintre medicii care a putut vedea cu ochii lui, în ultimele luni, cum oameni de toate vârstele, unii fără nici o boală gravă, s-au stins pe patul de spital fără nicio șansă în lupta cu imprevizibilul virus.

Imediat după vaccinare, chirurgul Rotundu a transmis un impresionant mesaj pe Facebook, cu țintă directă spre psihoza indusă de neîncrederea din ultimul timp a oamenilor față de descoperirile medicale salvatoare de vieți.

”Astazi am avut privilegiul sa fiu vaccinat!

M-am vaccinat cu gandul la primavara. Am la ce sa ma gandesc, si toate la timpul viitor. M-am vaccinat pentru ca am incredere! Viata mea este clădită pe incredere. Mi-am dus copilul la grădinița, l-am dat in palmele unor educatoare pentru ca am incredere. Conduc masina cu incredere pentru ca am incredere în constructor si in mecanicul meu. Imi iau painea cea de toate zilele de la chioșc pentru ca am incredere ca brutarul a pus acolo faina si nu șoricioaică. Si, nu in cele din urma, dar inainte de toate, am incredere in medici si deopotriva in oamenii de stiinta, care m-au tratat bine cand am fost si eu la randul meu bolnav. Am atatea lucruri de facut, multe locuri de vazut, oameni dragi de vizitat, încat decizia de a ma vaccina a venit firesc”.

În mesajul transmis, chirurgul Alexandru Rotundu mărturisește că el însuși a căzut pradă îndoielilor la un moment dat.

”Daca as zice ca nu am stat pe gânduri, că nu mi-a pasat ce injecteaza in mine niste oameni intr-o solutie produsa in straintate as minți. Dar m-am documentat. M-am interesat si de efectele adverse, la fel, de rezultatele obtinute pe voluntari (peste 20.000). Dupa toata documentarea am tras linie: MERITA! Este pasaportul nostru spre viata de dinainte de Pandemie.

Ideal ar fi sa ne vaccinam cu totii, printr-un elan colectiv..

Cu cat mai multi oameni vaccinati, cu atat mai scurt timpul pana la viata de dinainte, mai putini morti si suferinta”, scrie dr. Rotundu.

Chirurgul de la spitalul bârlădean povestește puțin și despre experiența amară în fața căreia l-a pus pandemia:

”Am ingrijit bolnavi de Covid -19 timp de 9 luni, si se pare ca nu se va sfarsi maine, cu varste de la 20 la 94 de ani. Multi au mers foarte bine, unii au facut forme severe,a ltii s-au dus din cauza acestui virus ucigas. Am vazut suferinta si moartea provocata de acest Covid, uneori greu de explicat apartinatorilor si greu de «digerat» de familia celor plecati dintre noi.

Cati dintre cei care au murit de Covid 19 si-au dorit vaccinul, dar n-au avut aceasta uriasa sansa la viața?

Acum noi o avem”, și-a încheiat dr. Rotundu mesajul postat pe contul său de socializare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.