Acasă Local Chirurgul bârlădean Alexandru Rotundu le ”dă dreptate” celor care nu cred în...

Chirurgul bârlădean Alexandru Rotundu le ”dă dreptate” celor care nu cred în COVID

1

Chirurgul bârlădean Alexandru Rotundu le ”dă dreptate” celor care nu cred în existența COVID 19. Într-o postare pe pagina sa de socializare, medicul bârlădean, chirurg la Spitalul de urgențe ”Elena Beldiman” Bârlad, prezintă asemănarea dintre infecția care a băgat mapamondul în pandemie și curentul electric, subliniind maniera diferită în care oamenii se raporteză la fiecare dintre acestea.

”Este normal ca unii oameni sa nu creada ca exista Covid 19, pentru că, tot ei zic, „eu nu l-am vazut”, „este o nascocire”. Perfect normal. Dar nici curentul electric nu-l vezi, insa te ferești de el si te protejezi. Căci stii ca este posibil sa mori electrocutat daca intri in contact cu 220 V”, scrie dr. Rotundu.

În finalul postării, medicul bârlădean își exprimă aprecierea față de colegii săi care lucrează la Secția Terapie Intensivă: ”Protejați-vă. Purtati mască. Respectați regulile de distantare socială. Respect colegilor din ATI. Ei duc o luptă constantă si istovitoare pentru sănătatea semenilor noștri cu forme complicate Covid-19”.

De la începutul pandemiei, din cele peste 1.500 de cazuri confirmate cu noul coronavirus, 43 de persoane au decedat. Potrivit ultimei raportări oficiale, transmisă ieri, un număr de 15 vasluieni au ajuns în ATI.

Însuși șeful Secției terapie Intensivă a fost depistat pozitiv cu COVID 19. El se află în acest moment la Institutul ”Matei Balș” din București, unde a fost transportat în stare gravă, la sfârșitul săptămânii trecute. (S.M.)

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.