Acasă Local Cimitirul din comuna Ivești a câștigat concursul ”Cel mai îngrijit cimitir” organizat...

Cimitirul din comuna Ivești a câștigat concursul ”Cel mai îngrijit cimitir” organizat de Episcopia Hușilor

2

de Simona MIHĂILĂ

Motive de mândrie pentru Parohia ”Sf. Apostoli Petru și Pavel II” din comuna Ivești, pentru Primăria Ivești, dar și pentru întreaga comunitate iveșteană din județul Vaslui.

Episcopia Hușilor a desemnat drept câștigătoare Parohia Ivești II în cadrul concursului ”Cel mai îngrijit cimitir”.

Concursul a fost lansat la jumătatea lunii octombrie, cu prilejul Anului comemorativ al celor adormiți în Domnul; valoarea liturgică și culturală a cimitirelor, fiind adresat unităților de cult care au în administrare cimitire proprii.

La nivelul fiecărui protopopiat a fost desemnat un câștigător, iar dintre aceștia, la nivelul Centrului Eparhial a fost validat locul I .

Părintele Ioan Bârcău a dedicat diploma enoriașilor parohiei și a declarat că premiul este o bucurie, dar și o responsabilitate.

”Cimitirul reprezintă o memorie a trecutului și o imagine a viitorului, este loc al tăcerii pioase, al reflexiei la propriul sfârșit, al introspecției, al dialogului și al frământării interioare. El este expresia respectului şi aducerii aminte faţă de cei dragi plecați la Domnul, smerit loc al întâlnirii generațiilor. Este semnul neuitării şi preţuirii noastre pentru jertfa înaintașilor noștri şi speranţa comuniunii lor veşnice cu Hristos Domnul, în nădejdea învierii şi a vieţii veşnice. Locul I ne bucură și totodată ne responsabilizează! Este jertfa și meritul dumneavoastră, Oameni frumoși! Vă mulțumesc! Este o bucurie și o onoare să vă slujesc!”, a transmis părintele.

Evaluarea cimitirelor înscrise în concurs a ținut cont de sistematizarea cimitirului, de aspectul său general și de îngrijirea locurilor individuale de înmormântare.

2 COMENTARII

  1. Buna ziua, in articol, este o greseala de redactare. La parohia Ivesti II, preotul paroh este Ioan Bârcău si nu Ciprian Aurelian Tacu. Dumnealui este preot paroh la parohia Crang.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.