Acasă Local Cine este dr. Ana-Maria Ungureanu, noua șefă a ambulanțierilor vasluieni, și ce...

Cine este dr. Ana-Maria Ungureanu, noua șefă a ambulanțierilor vasluieni, și ce își propune din postura de manager al SAJ Vaslui

0
Dr. Ana-Maria Ungureanu

De la 1 ianuarie, Serviciul Județean de Ambulanță (SAJ) Vaslui are un nou manager: dr. Ana-Maria Ungureanu.

A fost numită în funcție de Ministerul Sănătății, la câteva zile după ce tot ministerul a dispus încetarea contractului de management al Aurorei Popa, fostul manager de la SAJ Vaslui. Măsura a fost luată ca urmare a scandalului în care instituția a fost târâtă vara trecută. Atunci, un angajat al serviciului a plecat cu salvarea pe litoral pentru a o aduce înapoi, la Vaslui, pe fiica sa infectată cu COVID.

Noul manager va asigura interimatul pentru o perioadă de șase luni. Ana-Maria Ungureanu este din Huși, a absolvit Facultatea de Medicină la Iași, ulterior devenind medic primar Medicină de Familie cu atestat în Medicină de urgență prespitalicească.

Dr. Ungureanu a făcut rezidențiatul la Iași, între 2003 și 2007. Ulterior, până în 2009 a lucrat la Spitalul din Moinești unde a fost medic-șef la Compartimentul Primiri-Urgențe. Tot în această perioadă a obținut și Atestatul la SMURD Târgu Mureș.

În 2009 revine la Vaslui, mai exact la SAJ, unde timp de opt ani (2010 – 2018) ocupă funcția de director medical, având ca principală preocupare pregătirea profesională a personalului medical.

În cadrul serviciului, a trimis echipaje la toate concursurile naționale de ambulanță, ambulanțierii vasluieni obținând pe parcursul a șase ani un loc I, patru locuri II și trei locuri III.

Ca o consecință a profesionalizării personalului sub directa sa coordonare, în toată această perioadă la SAJ Vaslui rata de resuscitare în cazul pacienților aflați în stopcardiorespirator a crescut de la 10% (cât era în 2010), la peste 25%.

Dr. Ana-Maria Ungureanu

Pentru mandatul ce urmează, îmi propun să traversăm cu bine această perioadă de pandemie, să așez în centrul activității nostre pacientul, iar pentru asta voi încerca să creez toate condițiile astfel încât la SAJ Vaslui să avem personal bine pregatit, suficiente materiale de protecție, materiale sanitare, medicamente și suficiente ambulanțe în stare de funcționare. Am încredere că împreună cu noul comitet director și alături de tot personalul SAJ Vaslui voi reuși să realizez aceste lucruri astfel încât scopul principal să fie atins: salvarea cât mai multor vieți”, ne-a declarat dr. Ana-Maria Ungureanu.

Odată cu numirea noului manager, Ministerul Sănătății a desemnat și o parte Comitetului Director: în funcția de director medical – dr. Ioana Lupeică, director tehnic – ing. Mircea Toșu, iar asistent-șef – Doina Spiru.

Săptămâna viitoare, ministerul va numi și directorul economic, al cărui nume va fi propus de managerul Ana Maria Ungureanu.

Noul Comitet director va asigura interimatul tot pentru șase luni. (Simona MIHĂILĂ)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.