Acasă Local Cine sunt cei 12 vânjoși pe motor așteptați cu sufletul la gură...

Cine sunt cei 12 vânjoși pe motor așteptați cu sufletul la gură de oamenii necăjiți ai județului?

0

de Simona MIHĂILĂ

Ziua de vineri, 24 aprilie, i-a găsit pe cei 12 băieți de la Clubul Bikerboyz într-o agitație teribilă. Au de împachetat o tonă și jumătate de alimente pe care duminică, pe motoarele lor puternice, o vor împărți prin satele județului, mai multor oameni neajutorați. Și-au făcut temele meticulos, verificând la sânge listele cu numele celor în porțile cărora vor poposi.

E mult de treabă. Am primit 1.000 kg de alimente de la Asociația ”Născută Înger” și alte 500 kg sunt dăruite de alți sponsori. Repartizăm hrana în aproximativ 80 de kitt-uri de supraviețurie – așa le-am numit, și duminică, repede, repede, le-o ducem oamenilor care ne așteaptă”, ne explica Florin Motrea, președintele Clubului Bikerboyz Barlad.

Băieții cu motor nu au nicio secundă de pierdut. La pregatiri li s-au alăturat și soțiile lor. Niciunul nu a avut timp să-și tragă sufletul după ”maratonul” de Paște, când, tot împreuna cu soțiile, în loc să petreacă sărbătoarea în sânul familiei, ca tot creștinul, s-au apucat de făcut mâncare pentru cei flămânzi.

Și-au pus șorțurile la brâu și au transformat sediul clubului în bucătărie.

Pentru prima zi de Paște am pregătit ciorbă de vițel, pastramă de ied și pulpe de pui la cuptor, cu mămăliguță. A doua zi am gătit ciorbă de pui cu gulaș de porc. Nu ne-au lipsit cozonacii și ouăle roșii pe care le-am primit gata făcute de la inimoșii care ni s-au alăturat în această facere de bine. O bunicuță dintr-un sat ne-a donat 250 de ouă proaspete”, povestește Florin Motrea.

Cine sunt cei 12 vânjoși pe motor așteptați cu sufletul la gură de oamenii necăjiți ai județului?

S-a dus vestea în toate cotloanele județului că niște bărbați îmbrăcați în negru, cu veste din piele, străbat furtunos hârtoapele satelor, pe motociclete sau cu mașinile, împărțind mâncare celor cu burțile goale. S-a aflat că sunt motocicliști, dar cine sunt? De unde vin? Și ce i-a apucat în asemenea timpuri în care molima a băgat omenirea în izolare, iar ei nu sunt nici autorități plătite să salveze și nici vreo asociație de binefacere?

Cei 12 s-au adunat sub umbrela Bikerboyz în 2008, mânați de pasiunea pentru motoare. Cu timpul au descoperit că sunt și alte lucruri care îi apropie, cum ar fi compasiunea pentru cei fără de ajutor și dorința de a face ceva pentru ei.

Cu excepția a doi dintre ei, toți ceilalți și-au întemeiat familii și au copii. Motocicliștii au vârste cuprinse între 30 și 58 de ani, job-uri respectabile, de mare folos pentru bârlădeni.

Florin Motrea este antreprenor și președinte al Clubului Bikerboys.

Dan Adrian Buldum, vicepreședinte al clubului, este de meserie instructor auto.

Florin Robu, medic stomatolog, are funcția de căpitan de drum în cadrul clubului.

Costel Codreanu, secretarul clubului, este întreprinzător privat.

Emilian Trofin – pompier, Liviu Socola – sudor, Dragoș Stoica – profesor de istorie, Florin Burghelea – DJ și operator foto, Alexandru Gherasimovici – șofer de TIR, Răzvan Socola – tehnician cadastru, Victor Rusnac – medic stomatolog (de loc din Republica Moldova) și Virgil Ifrim, decanul de vârstă am clubului, mecanic moto și auto.

De la mici cumpărături, la convoaie umanitare

Clubul motocicliștilor bârlădeni este, de câțiva ani, o prezență nelipsită în spațiul public atunci când vine vorba de acțiuni cu impact pentru comunitate.

Nu avea cum tocmai pandemia de coronavirus să-i țină deoparte. S-au mobilizat imediat și au pus la punct un plan de sprijin numit ”Cumpărături la ușa ta”.

Intenția a fost să facem cumpărături pentru cei care nu pot ieși din casă, dar lucrurile au luat o turnură neașteptată. Am început să fim sunați de oameni care nu aveau ce mânca. Oameni de bună-credință care până acum au fost întreținuți de rudele plecate la muncă în străinătate și care, din cauza pandemiei nu au mai putut trimite bani acasă. Ne mai sunau și dintre cei care munceau ca zilieri la diferiți producători. Nemaiputând merge la muncă, acești oameni au rămas fără niciun venit, povestește Florin Motrea.

La început, băieții de la Bikerboys au ”rezolvat” problema punând mână de la mână și cumpărându-le de-ale gurii celor care aveau nevoie. Și-au mediatizat acțiunile pe propria pagină de socializare pentru le da un imbold și celor care le puteau urma exemplul. Gestul a impresionat sute de oameni care, la rândul lor, au distribuit postările băieților.

În scurt timp au avut surpriza ca oameni de bine din țară doreau să li se alăture. Donațiile au început să curgă covârșitor, în așa fel încât, spre bucuria lor, motocicliștii și-au putut extinde misiunea umanitară.

Mai mult, gesturile filantropice au început să răsară inclusiv la Bârlad, în acest moment nefiind zi în care oameni simpli sau firme să nu nu-și dorească să contribuie. Mâncare, bani, electrocasnice, toate ajung în casele nevoiașilor, sub organizarea fără cusur a băieților cu veste din piele.

Și motocicliștii nu au de gând să se oprească aici. Zilele trecute, au împânzit orașul pentru a împărți gratis formulare de declarații pe propria răspundere necesare celor ce vor să iasă din casă. Odată cu formularele oamenii au primit și flyere cu datele de contact ale motocicliștilor, în caz că cineva are nevoie de ajutor: Florin Motrea, tel. 0767 779 914; Facebook: Bikerboyz Barlad.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.