Acasă Local Clubul Rotary îi invită pe bârlădeni la ”Promenada Inimilor”. Punctul de plecare:...

Clubul Rotary îi invită pe bârlădeni la ”Promenada Inimilor”. Punctul de plecare: Grădina Publică

0

Clubul Rotary Bârlad, împreună cu Societatea Română de Cardiologie și Fundația Română a Inimii, continuă programul ,,Promenada Inimilor” și în anul 2021, cu ocazia Săptămânii Mondiale a Inimii. Această acțiune îşi propune să încurajeze populaţia oraşului să facă mişcare, ca mijloc de prevenţie a bolilor cardiovasculare, reamintind tuturor că activitatea fizică, minim 30 de minute pe zi, este cel mai bun mijloc de prevenţie a bolilor cardiovasculare.

Traseul din Bârlad are o lungime de 1 km și va începe de pe platoul de la intrarea în Grădina Publică. Lansarea traseului va avea loc în 2 octombrie 2021, ora 10.30, prin organizarea unei plimbări în grup, la care sunt invitați să participe cât mai mulți locuitoriai oraşului Bârlad.

„Deși traversăm o perioadă care a schimbat fundamental reperele lumii în care trăim, viața merge înainte. La un an și jumătate de la primele semne de îngrijorare legate de răspândirea virusului, constatăm că multe aspecte ale vieții noastre au fost reconfigurate, iar sănătatea publică a devenit indiscutabil principala preocupare a societății în care trăim. Este important să știm că, începând cu anul 2000, pe 29 septembrie este marcată, în fiecare an, Ziua Mondială a Inimii, la iniţiativa Federaţiei Mondiale a Inimii şi sub patronajul Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii şi al UNESCO. Bolile cardiovasculare reprezintă principala cauză de mortalitate în Europa, atât la femei, cât şi la bărbaţi, potrivit Cartei europene a sănătăţii cardiovasculare, iar acest lucru este îngrijorător. Este necesar să avem grijă de inima noastră în fiecare zi, iar pentru asta trebuie să mâncăm cât mai sănătos, să fim cât mai activi, să facem cât mai multă mișcare în aer liber și să renunțăm la fumat Având în vedere că principalele forme de activitate cardio sunt mersul pe jos și alergarea, vă invităm și vă așteptăm pe toți cei care doriți să participați la o plimbare colectivă pe jos, prin Grădina Publică. În a doua parte, împreună cu colegii mai tineri din Clubul Interact Bârlad, vom organiza Crosul Promenada Inimilor 2021 – un eveniment la care sunt invitați să participe tinerii din oraș cu vârste între 10 și 20 de ani. La finalul acestei competiții, câștigători vor fi premiați de către membrii Clubului Rotary Bârlad. Desigur că, pe tot parcursul acțiunii noastre, vom respecta regulile sanitare impuse de perioada pe care o traversăm. Acțiunea «Promenada Inimilor» se va desfășura, ca de obicei, simultan pentru toate cluburile Rotary înscrise în acest proiect, anul acesta în aproximativ 30 de orașe din țară. Sănătatea este în mâinile fiecăruia dintre noi, iar implicarea comunității locale ne ajută să o protejăm – o nouă ilustrare a spiritului rotarian!”, a declarat Valentin Iosub, președintele Rotary Club Bârlad 2021 – 2022.

Program inţiat de Fundaţia Irlandeză a Inimii şi implementat deja în mai mult de 10 ţări europene, „Promenada Inimilor” a avut un succes răsunător şi printre români. În România, programul a fost lansat în 2013, în ultimii ani participând mii de persoane în lupta contra bolilor cardiovasculare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.