Acasă Local Colectezi corect deșeurile? Află cele mai importante informații despre reciclare!

Colectezi corect deșeurile? Află cele mai importante informații despre reciclare!

0

Consumă responsabil și ajută la reducerea cantitătilor de deșeuri care se depun in groapa de gunoi, colectează selectiv!”

În ce constă procesul de colectare selectivă (separată) a deșeurilor?

Ce este precolectarea și când începe procesul de colectare selectivă a deșeurilor?

Colectarea selectivă este un proces de gestionare a deșeurilor municipale, prin care materialele de origine casnică (domestică) care au un potențial de reciclare (hârtie, carton, sticlă, plastic și metal) sunt recuperate și dirijate spre filierele de reciclare.

Acest proces necesită:

  •  o precolectare/ sortare “la sursă/generator, casnic sau non-casnic”.

Precolectarea deșeurilor reprezintă activitatea care se desfășoară înaintea colectării și revine în sarcina generatorului: acasă, la serviciu, la școala și oriunde!

Este necesar să conștientizăm importanța procesului de precolectare!

  •  o colectare separată a materialelor secundare de către operatorul serviciului de salubritate;

În timp ce precolectarea revine locuitorilor orașului/comunei/satului, colectarea deșeurilor se realizează de către operatorul serviciului de salubrizare!

  •  tratamentul lor într-un centru de recuperare (stație de sortare).

SC. URBANA SRL, operatorul serviciului de salubrizare local respectă procedura de colectare, transport și de gestionare a tuturor tipurilor de deșeuri și vă pune la dispoziție informațiile necesare pentru colectarea selectivă!

In acest proces, Urbana S.A. operatorul serviciului de salubrizare local respectă procedura de colectare, transport și de gestionare a tuturor tipurilor de deșeuri si realizeaza activitatea de colectarea , în două moduri:

– colectare “din poartă în poartă ”: în mediul urban/rural pentru populația care locuiește la case

fiecare gospodărie deține: pubela tradițională și primește lunar saci pentru depunerea sortată a deșeurilor reciclabile.

colectarea la punct fix (de la platformele de colectare): în mediul urban pentru populația care locuiește la bloc

mai multe containere pentru fiecare tip de deșeu sunt amplasate în puncte de colectare special amenajate, astfel încât să aibă acces liber pentru toate persoanele care își depun în mod voluntar deșeurile, în prealabil sortate.

Primul pas spre reciclare este colectarea selectivă în coșurile de gunoi organizate după culoare, puse la dispoziție de operatorul serviciului de salubritate local!

Cum reciclezi corect?

  • Este extrem de simplu să reciclezi sticla, hârtia, și plasticul. Hârtia și cartoanele se reciclează foarte ușor – le colectezi separat acasă, iar apoi le duci la containerele și tomberoanele dedicate special pentru acest tip de deșeu! Trebuie doar să ai grijă să nu reciclezi hârtia pătată cu ulei sau grăsimi.
  • Recipientele de plastic trebuie golite de conținut și presate cât de bine poți, iar mai apoi se colectează în recipientele special amenajate pentru deșeurile din plastic și metal.
  • Sticla, de asemenea, este simplu de sortat, recipientele de sticlă trebuie golite și strânse acasă într-o lădiță sau plasă, pentru a fi ușor transportate la tomberoanele sau containerele destinate deșeurilor din sticlă. Este bine de știut faptul că sticla se poate recicla la infinit…așa că, nu mai sta pe gânduri și RECICLEAZĂ!

Păstrează-ți orașul curat! Colectează separat!

Pentru orice informații, sau nelămuriri, puteți contacta reprezentanții firmei S.C. Urbana S.A. la tel. 0235-709392 Bârlad sau 0235-708185 Huși!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.