Acasă Administrație publică Comuna Iana, monitorizată 24 de ore din 24, de zeci de camere...

Comuna Iana, monitorizată 24 de ore din 24, de zeci de camere de supraveghere de ultimă generație

1

Comuna Iana face un pas uriaș către siguranță: va primi suma de 250.000 de euro pentru implementarea unui proiect depus de Primăria Iana, în urma căruia cele 5 sate componente vor fi dotate cu un sistem de monitorizare de ultimă generație.

Investiția, finanțată prin PNRR (Planul Național de Redresare și Reziliență) prevede instalarea a 50 de camere de supraveghere pe teritoriul întregii comune, montarea a 20 de kilometri de cablu de fibră optică, precum și montarea a circa 7 camere fixe cu funcția de identificare facială și citire automată de numerelor de înmatriculare.

”Urmează să stabilim zonele în care vom monta aceste camere, prioritare fiind unitățile de învățământ și orice obiectiv de interes public. Vom avea în vedere punctele nevralgice, cele expuse cel mai mult riscului infracțional. Pentru noi, acesta este un proiect foarte important, întrucât nu de puține ori ne-am confruntat cu furturi de lemne, de cai și de alte bunuri. S-a întâmplat chiar ca hoții să intre în gospodării, peste oameni, pentru a-i tâlhări. Cred că, înainte de orice, liniștea și siguranța cetățenilor în propriile lor case, în satul lor, sunt lucrurile obligatorii pe care le putem oferi în calitate de autorități locale”, a declarat, pentru Ziarul Obiectiv, primarul Ionuț Totolici.

Edilul-șef al comunei a precizat că urmează întocmirea proiectului tehnic și, ulterior, procedura de licitație, în așa fel încât vara să prindă comuna Iana în deplină siguranță. (Simona MIHĂILĂ)

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.