Acasă Administrație publică Construirea unei noi clădiri pentru Grădinița nr. 5 din Bârlad intră în...

Construirea unei noi clădiri pentru Grădinița nr. 5 din Bârlad intră în linie dreaptă: a fost semnat contractul de execuție a lucrărilor

0

Primăvara anului 2023 va fi un nou început pentru Grădinița cu program prelungit nr. 5 din Bârlad, una dintre cele mai vechi din localitate. Marți, 11 mai, la Primăria Bârlad a fost semnat contractul de execuție a lucrărilor de construire a unui nou corp pentru Grădinița nr. 5 ”Clopoțel”, eveniment la care au participat primarul Dumitru Boroș și reprezentantul SC Nomis 2003 SRL Galați, din partea asocierii care a câștigat licitația de execuție.

Construcția Noul corp al grădiniței se face cu fonduri europene, valoarea investiției fiind de peste 3,5 milioane lei. Termenul de finalizare este de 20 de luni de la începerea lucrărilor.

La final, unitatea de învățământ va avea un corp nou, dotat și utilat la standarde europene. Potrivit proiectului, clădirea va avea două nivele (parter și etaj), desfășurate pe o suprafață de 974,43 mp, ce vor adăposti șase săli de clasă, o sală multifuncțională, un cabinet medical, bucătărie și alte spații conexe.

De asemenea, spațiul de joacă exterior va fi dotat în așa fel încât să le asigure piticilor condiții de învățare prin joacă, dar și de dezvoltare cognitivă, fizică și socio-emoțională. (Simona MIHĂILĂ)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.