Acasă Local Containere pentru colectarea hainelor și încălțămintei pe care bârlădenii vor să le...

Containere pentru colectarea hainelor și încălțămintei pe care bârlădenii vor să le doneze. Iată unde vor fi amplasate!

0

O inițiativă nouă la Bârlad le va da posibilitatea localnicilor să facă o faptă bună pentru cei nevoiași, donând obiecte de îmbrăcăminte și încălțăminte.

În acest scop, Direcția de Asistență Socială (DAS) din cadrul Primăriei Bârlad a achiziționat patru containere de colectare a hainelor, ce vor fi amplasate în curtea bisericilor: Sf. Spiridon, Sf. Pantelimon, Sf. Andrei și Sf. Mâna.

Ideea a fost adusă în oraș de viceprimarului Ana-Maria Vintilă, care spune că alături de containerele pentru donații vor exista și pubele unde bârlădenii pot arunca haine uzate, ce nu mai pot fi purtate.

Grilled meat and vegetables on rustic wooden table

”Proiectul are doua dimensiuni: una socială și una ecologica. Dimensiunea socială constă in donaţii de articole de imbrăcăminte pentru nevoiași, iar cea ecologică se referă la colectarea hainelor extrem de uzate, ce nu pot fi donate și care urmează a fi reciclate. Nu am inventat nimic, ne-am inspirat de la ceea ce s-a făcut în alte orașe și aplicăm. Eu am dorit, însă, ca aceste containere să fie amplasate în curțile bisericilor, unde va exista un program, interval pe zile și ore, specific fiecărei parohii”, ne-a declarat viceprimărița Bârladului.

Municipalitatea locală a încheiat în acest sens un protocol de colaborare cu Asociația Filantropia Ortodoxă din cadrul Episcopiei Hușilor, ai cărei reprezentați se vor ocupa de sortarea și de depozitarea obiectelor vestimentare donate.

Ulterior, hainele și încălțămintea vor fi preluate de DAS, care va asigura curățarea și dezinfecția acestora cu substanțe biocide, conform legislației în vigoare. În acest scop, va încheia contract cu o firmă specializată.

Donațiile bârlădenilor vor ajunge în posesia persoanelor sau familiilor aflate în situație de nevoie specială, existente în evidențele DAS.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.