Acasă Local Copacii care ne dor. Salvatorii muți ai Bârladului, tăiați de la rădăcină

Copacii care ne dor. Salvatorii muți ai Bârladului, tăiați de la rădăcină

2

O platformă uriașă, încărcată cu bușteni a atras zilele trecute atenția bârlădenilor care se aflau în zona porții principale a fabricii de rulmenți din Bârlad. Ieșise chiar din curtea fabricii, de unde și deducția logică a oamenilor că avuseseră loc defrișări serioase.

Erau copacii care au purificat zeci de ani aerul poluat din zona industrială a urbei. Salvatorii muți care au oprit răspândirea către oraș a otrăvii inerente rezultată din activitățile de industrie, absorbind-o.

Văzându-i tăiați și stivuiți pe platformă, bârlădenii s-au întristat.

E adevărat, terenul de pe care au fost defrișați nu mai este proprietatea Bârladului, ci a celor care dețin acum fabrica de rulmenți.

”O fi legal. Dar e moral?”, se întreabă rulmentiștii de altădată ai Bârladului, cei care au făcut fotografiile și le-au trimis redacției Ziarului Obiectiv. (Simona MIHĂILĂ)

2 COMENTARII

  1. Copacii din incinta URB, sunt de o vârstă cu tatăl meu și ceilalți bârlădeni, care au pus bazele acestei fabrici, pe timpul lui Gheorghe Gheorghiu Dej… Au murit demult cei care au dorit dezvoltare economica a Bârladului din, au murit și copacii plantați în acei ani, a murit și fabrica construită de bârlădeni, bârlădeni care au luptat sub voievozii Moldovei, împotriva Imperiului Otoman……. Otomanii au câștigat lupta, chiar acum în aceste decenii, URB-ul este otoman. Noi copiii și nepoții celor care au făcut, lucruri bune pentru urbea Bârladului, suntem în țări străine, fiindcă acasă la noi, nu avem un viitor, așa cum, cred eu că au vrut părinții noștri să-l avem.
    Speranțe de mai bine, nu prea se zaresc la orizont, mulți tineri, nu mai vor să învețe, carte dar nici meserie,aproape toți, visează cu ochii deschiși, la îmbogățire, fără muncă și efort, fără a avea o viziune, despre cum și în ce fel decurge mersul vieții, pe un drum corect, drum al învățăturii, al muncii oneste, făcută cu responsabilitate și simț de patriotic… A murit patriotismul în România, nu știu ce timpuri vin după acest an 2020, care este anul schimbărilor geopolitice și climatice…
    Pentru toți cei care citesc aceste rânduri, vă urez să aveți parte de sănătate, fericire și bucurii, din Olanda vă salut.

  2. Copacii taiati sunt si din spatele strandului adica in vecinatatea terenului de rugby al CSS ,in fiecare zi se incarca masini cu lemne de acolo .

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.